Dostojewski, Fjodor Vertaling: Marko Fondse - De gebroeders

Schrijver:
Titel: De gebroeders Karamazow
ISBN: 9789020452884
Taal: Nederlands
Uitgever: Veen, L.J.
Bijzonderheden: 1991 16e druk / paperback / 784 pag. / pakketpost / 790 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Rond de drie broers Karamazov en de moord op hun vader bouwt Dostojevski een ijzingwekkende psychologische spanning op. Elk heeft zijn motieven en ook de gelegenheid gehad voor deze gruweldaad. De vermenging van filosofische en religieuze motieven (zoals de beroemde 'Legende van de Groot-inquisiteur') met psychologie en pure vertelkunst maken deze roman tot een van de mijlpalen van de negentiende-eeuwse literatuur.

Fodor Dostojevski (1821-1881) is een van de grootste schrijvers in de toch al zo rijke Russische literatuur en De gebroeders Karamazov is een van zijn grootste boeken. De psychologische diepgang van zijn werk en de enorme literaire kracht maken dat de lezer ook na een eeuw nog ontroerd raakt door dit meesterwerk.
Recensie(s)
'De gebroeders Karamazov' schreef Dostojevski aan het einde van zijn leven en kan zijn geestelijke testament worden genoemd. Het gebruikelijke venijn en de haat tegen zijn vijanden maken hier plaats voor de wens vrede te vinden met de wereld en de zwakke stervelingen. Dit laatste meesterwerk vormt de bekroning van Dostojevski's ontwikkeling als romancier. Het principe van de polyfone roman, waarin meerdere stemmen, ideeën gelijkwaardig in een open dialoog treden, is kenmerkend; nooit krijgt één idee de overhand, diametraal tegengestelde begrippen, zoals in de passage van de Groot-inquisiteur, rede versus geloof en liefde, zijn in balans en even overtuigend. De broers in de roman vertegenwoordigen drie oertypes, die rond het thema vadermoord en de religieuze implicaties daarvan een conflict beleven. De vertalingen van zowel Jan van der Eng (in de Van Oorschot-uitgave) als deze van Marko Fondse zijn kwalitatief hoogstaande weergaves van het origineel. Voor het werk van Fondse is een goedlopende stijl en soms een meer eigentijds vocabulaire typerend. Pocketeditie, zeer kleine druk.
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch. VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft) Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dostojewski, Fjodor  Vertaling: Marko Fondse - De gebroeders Karamazow Dostojewski, Fjodor  Vertaling: Marko Fondse - De gebroeders Karamazow Dostojewski, Fjodor  Vertaling: Marko Fondse - De gebroeders Karamazow

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Koos Tak
 • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.