Kooiman [1946] Dirk Ayelt Kooiman - Montijn [Jan] werd in 192

Schrijver:
Titel: Montijn [Jan] werd in 1924 geboren in Oudewater
ISBN: 9789061691822
Taal: Nederlands
Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De uit 1983 te Amsterdam 2e Druk
Bijzonderheden: Paperback 349 pagina's 20x12 formaat slappe kaft
Prijs: € 34,75
Verzendkosten: € 3,90 (binnen Nederland)
Meer info:
De Nederlandse kunstenaar Jan Montyn is donderdag op 90-jarige leeftijd overleden. Hij wordt door veel mensen omschreven als een echte avonturier maar was ook omstreden omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de nazi’s aan het Oostfront vocht.

Jan Montyn werd in 1924 geboren in Oudewater. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij lid van de nationaalsocialistische Nationale Jeugdstorm. Na bij de Kriegsmarine ternauwernood een schipbreuk te hebben overleefd, werd de Nederlander naar het Oostfront gestuurd, om te dienen in de loopgravenoorlog in Koerland.

Na de Tweede Wereldoorlog trad Montyn toe tot het vreemdelingenlegioen. Niet veel later besloot hij hieruit echter te ontsnappen.

In Nederland had hij het hierna, vanwege zijn oorlogsverleden, zwaar. In 1950 werd vrijwilliger bij een Nederlandse legergroep in de Koreaanse Oorlog. Na afloop van die episode besloot hij zijn herinneringen aan het papier toe te vertrouwen.

Daarna ging Montyn zich vooral bezighouden met schilderen en dichten. Hij maakte internationaal naam. Werk van zijn hand is onder meer te vinden in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam en die van het Museum of Modern
met kranten knipsel
Verder lezen

De Olde Jan uit Herwen

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kooiman [1946] Dirk Ayelt Kooiman - Montijn [Jan] werd in 1924 geboren in Oudewater Kooiman [1946] Dirk Ayelt Kooiman - Montijn [Jan] werd in 1924 geboren in Oudewater Kooiman [1946] Dirk Ayelt Kooiman - Montijn [Jan] werd in 1924 geboren in Oudewater Kooiman [1946] Dirk Ayelt Kooiman - Montijn [Jan] werd in 1924 geboren in Oudewater Kooiman [1946] Dirk Ayelt Kooiman - Montijn [Jan] werd in 1924 geboren in Oudewater

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Olde Jan

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
 • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.