Dikken, Arie den & Laan, Menno van der & Mensch, Ed van & Paepe, Eddi

Schrijver:
Titel: Gooise Pracht. Schitterende architectuur
ISBN: 9789040077319
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders
Bijzonderheden: 2010, 383 pp, Gebonden
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Klein, dik boekje over gebouwen in het Gooi. In totaal 52 gebouwen worden, gegroepeerd op onderwerp, beschreven. De nadruk ligt hierbij op de geschiedenis van het gebouw en zijn bewoners, minder op de architectuur. Bevat uiteraard Gooise villa's en de bekende buitenplaatsen maar ook kerken en kloosters, winkels en scholen. Er is o.a. aandacht voor het Weeshuis in Naarden, de watertoren in Laren, de Melkerij in Huizen en uiteraard Sanatorium Zonnestraal in Hilversum. Dudok heeft zijn eigen hoofdstukje, net als de omroepgebouwen in Hilversum. De nadruk ligt op de architectuur van de 19e eeuw tot aan de Tweede Wereldoorlog. Een inleiding of rode draad ontbreekt, het zijn losse, op zichzelf staande verhaaltjes. Door het kleine formaat zijn de mooie foto's (zowel oude als nieuwe) helaas soms ook wat klein. Goed geschreven, aardig bladerboekje voor een groot publiek. Omdat er in het Gooi zoveel bekende gebouwen staan, is deze uitgave ook interessant voor regio's buiten het Gooi.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.