Jackson, Luke - Mafkezen en het Asperger-syndroom Een handlei

Schrijver:
Titel: Mafkezen en het Asperger-syndroom Een handleiding voor de puberteit
ISBN: 9789057121685
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuwezijds
Bijzonderheden: 2012 74e oplage / paperback / 208 pag. / 322 gram / in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
"een voortreffelijk boek" -- The Guardian
Ben je ooit voor mafkees uitgemaakt? Heb je je ooit een mafkees gevoeld?
Luke Jackson is 13 jaar en heeft het Asperger-syndroom -- een milde vorm van autisme. Op humoristische wijze beschrijft hij welke uitdagingen het leven biedt aan de vele jongeren met het Asperger-syndroom. Hij vertelt over obsessies, zintuigen, diëten, slaapproblemen en morele dilemma's; over communicatie, school en vriendschap en over gepest worden en verliefd zijn.
De tienerjaren zijn een mijnenveld van emoties. Als een tiener ook nog het Asperger-syndroom heeft, is het resultaat vaak explosief. Mafkezen en het Asperger-syndroom is een nuttig boek voor Asperger-jongeren -- die zich zullen identificeren met Luke -- en voor hun ouders, leraren en therapeuten -- die beter zullen begrijpen wat er in kinderen met het Asperger-syndroom omgaat.
"Luke ... heeft een vrolijk boek geschreven ... met waardigheid en humor en zonder bitterheid" -- The Times
"Er zou in de lerarenkamer van elke school met een Asperger-leerling een exemplaar moeten liggen." -- Daily Telegraph
"een boeiend en zeer lezenswaardig boek ... met een zeer verfrissende en constructieve wijze van benaderen. Luke vertelt op een uiterst boeiende wijze over zijn leven." -- Balans Belang
In Groot-Brittannië is Mafkezen en het Asperger-syndroom zeer succesvol: het beleefde in een jaar tijd tien drukken. Zomer 2003 zendt de BBC een reportage uit over Luke en zijn familie.

Recensie(s)
De hoofdpersoon in dit 'handboek' is de dertienjarige Luke die aan het Asperger-syndroom lijdt - een lichte vorm van autisme. Op lichtvoetige en humoristische wijze voert hij in dit autobiografische boek de lezer de obstakels, dilemma's, praktische en communicatieproblemen (maar ook uitdagingen) voor ogen, die hij en zijn leeftijds- en 'syndroomgenootjes' op hun vaak weerbarstige en explosieve levensweg tegenkomen. Door middel van vrolijke zwartwittekeningen en -foto's (van slechte kwaliteit) weet de jeugdige auteur begrip en herkenning te kweken voor bijvoorbeeld zijn dwangmatigheden, overgevoeligheiden en slaapproblemen. De publicatie bied op een gezellige en onderhoudende wijze herkenning, begrip, advies en informatie aan AS-kids, hun ouders en familie, leraren en hulpverleners. Lay-out en indeling spreken in eerste instantie weinig aan. Bevat begrippenlijst, literatuurlijst, informatie over adressen en websites en een goed register. Normale druk. Vanaf circa 13 jaar.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jackson, Luke - Mafkezen en het Asperger-syndroom   Een handleiding voor de puberteit Jackson, Luke - Mafkezen en het Asperger-syndroom   Een handleiding voor de puberteit Jackson, Luke - Mafkezen en het Asperger-syndroom   Een handleiding voor de puberteit

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.