Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

ANDALUCIE / FLAMENCO / ZIGEUNERS: Duende - Een bericht over Andalucia

Schrijver:
Titel: ANDALUCIE / FLAMENCO / ZIGEUNERS: Duende - Een bericht over Andalucia Flamenco en Zigeuners - Ivo Hermans, uitgeverij EPO, 189 blz.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden:
Prijs: € 40,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Duende, de beheksing, vertelt de geschiedenis van de flamenco. Deze vreemde kunst als levenswijze leeft al enkele eeuwen in de Andalusische steden en dorpen. Het boek biedt een schets van de plaatsen en het milieu waar de zang, de gitaar en de dans het leven bepalen. Een vlotte verklaring van de stijlen en het jargon helpt de verkenner vooruit op nog onbetreden paden. Ook ervaren flamenco-aficionados zullen de merkwaardige verhalen genieten die de tekst illustreren.
Wannes Van de Velde "Duende heeft alles in zich om uit te groeien tot een standaardwerk..."
Paul Van Nevel "Duende getuigt van grondige kennis van de materie... Bevat historische achtergronden en pittoreske gegevens."
rec.
Reisverhaal waarin diverse aspecten van de rijke flamencotraditie (begonnen als lyrische voordracht, later aangevuld met gitaar en dans) in Andalusië belicht worden. Bekende figuren als de dichter Lorca en de gitarist Paco de Lucía passeren de revue. Ivo Hermans studeerde o.a. kunstgeschiedenis in Leuven en is een vurig pleitbezorger van de Spaanse cultuur. Dit boek is een eerbetoon aan een in wezen a-commerciële kunstvorm. De bezielende, magische kracht van de zogenaamd 'duende' (de extase die de flamenco veroorzaakt een combinatie van tranen en kippenvel) wordt tastbaar. Daarbij zijn de begeleidende foto's van een hartverwarmende spontaniteit. Het boek vraagt om een brede lezerskring. Met afgewogen bibliografie en discografie, overzicht van de verschillende stijlen, een uitvoerige verklarende woordenlijst en een overzicht van relevante adressen in Nederland en België. De
Verder lezen

VOL-DE-VENT uit Zwolle

particulier

Logo VOL-DE-VENT

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - ANDALUCIE / FLAMENCO / ZIGEUNERS:  Duende - Een bericht over Andalucia Flamenco en Zigeuners - Ivo Hermans, uitgeverij EPO, 189 blz.