Winden, Martien van - Rijk blijven. Het ijzersterke verhaal van

Schrijver:
Titel: Rijk blijven. Het ijzersterke verhaal van 4 eeuwen Nederlandse rente en aandelen.
ISBN: 9789050185387
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans, Amsterdam
Bijzonderheden: 2001, paperback, 175 pp.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Beleggingsspecialist Van Winden ontpopt zich met deze studie als historieschrijver van vier eeuwen Nederlands welzijnsstreven, met het accent op de economische ontwikkelingen rond kapitaal, rente en beurs. Een verklarende woordenlijst, een zogenaamde Beurskalender van 1515 af beginnend (1521: invoering van de gouden karolusgulden) en met een fraaie kleurengrafiek verluchtigd, alsmede 222 verwijzingen schragen schrijvers betoog. Als drie grote fasen in de Nederlandse economie ziet hij de Gouden Eeuw, de Bataafse/Willem I-periode en de huidige uit de wederopbouw ontsproten hausse. Door veel officiele uitspraken te citeren (twintig procent van zijn tekst!) en door de stof (van 175 pagina's) in 125 van pakkende koppen voorziene onderdelen op te splitsen, wordt weliswaar wat globale, maar wel goed toegankelijke informatie aangeboden. Vooral de (in economisch-historische processen geinteresseerde) leken (met name jongeren) zal dit vlotte, behoorlijk onderbouwde, verhaal ongetwijfeld boeiende uurtjes bezorgen.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.