Dugazon (Jean-Henri Gourgaud), Delmas (Jean- François Delmas) e.a.

Schrijver:
Titel: Chansons Patriotique(s)
Taal: Frans
Uitgever: A Paris, ches André, Libraire rue St Amand pres le pont Neuf, 1793/1794
Bijzonderheden: 160 pagina's.In het oorspronkelijke bedrukte grijze kartonnen bandje. Voor en achterplat hier en daar wat beschadigd. De papieren rug is versleten, zodat de bedrukking niet meer goed zichtbaar is.Boekblok wat los.Achterin enige vocht schade
Prijs: € 75,00
Verzendkosten: € 4,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Sporen:
Op de binnenkant van het voorplat zit een etiketje met de aanduiding G 30. Droogstempel Duisenberg op de gegraveerde titelpagina.

Inhoud:
44 Chansons patriotiques. Hierbij enkele ook in Nederland nog steeds bekende liederen, zoals De Hymne des Marseillois (Allons enfans de la patrie) en Le Carillon National (Ah! ça ira, ça ira, ça ira, le peuple en ce jour sans cesse repète). Merkwaardig in deze druk zijn de zet- en graveerfouten. Op de gegraveerde titel staat ‘Chansons Patriotique’, maar op de Franse titelpagina en op het bedrukte voorplat lezen we ‘Chansons patriotiques’. Een van de liederen heeft ook als titel ‘Chansons Patriotique’.

Bibliotheek:
Dit liedboekje is niet beschreven in de STCN. Picarta noemt het wel en noteert 6 vindplaatsen. Wel bij STCN: de Nouvelle chansons patriotique, bij A.v.d.Kieboom te Dordrecht (1 exemplaar) en de Chansons Patriotiques Nouvelle Edition, à Dord ches B.J.Morks, 1795 (5 exemplaren bekend, Scheurleer 241). De gegraveerde titelpagina van deze derde uitgave is gelijk aan die in ons exemplaar. In de KB is ook een uitgave van 5 chansons patriotiques voor zangstem en basso continuo. André was inderdaad uitgever te Parijs. Waren de liederen bestemd voor de revolutionaire Franse troepen in België? Is het door de Jacobijnen verspreid propagandamateriaal in het kader van de bevrijding van de Lage Landen?
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dugazon (Jean-Henri Gourgaud), Delmas (Jean- François Delmas) e.a. - Chansons Patriotique(s) Dugazon (Jean-Henri Gourgaud), Delmas (Jean- François Delmas) e.a. - Chansons Patriotique(s)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.