Manheer, Gerrit - Kransje van letter-bloempjes, voor Neerlandsc

Schrijver:
Titel: Kransje van letter-bloempjes, voor Neerlandsch jufferschap
Taal: Nederlands
Uitgever: Te Dordrecht, By N.van Eysden & Comp
Bijzonderheden: 1792, 72 pagina's. Op de gegraveerde titelpagina staat in inkt de naam J.W.Kok. In het oorspronkelijke kartonnen bandje, beplakt met bedrukt lichtblauw papier. Op de schutblaadjes resten van groen sierpapier. Voorplat en rug enigszins afgesleten.
Prijs: € 50,00
Verzendkosten: € 4,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Achterplat geheel zonder het daarop oorspronkelijk geplakte blauwe papier. Boekblok voorin los van het bandje. Hier en daar wat vette vingers en andere gebruikerssporen. Papier onafgesneden. Een gebruikt exemplaar in redelijk goede staat.

Inhoud:
Op een rijmpje 'op de titelplaat' volgen twee bladzijden met een voorrede aan de Nederlandse dames, 'Pronksieraden der edele natuur'. Hierin schrijft Manheer, dat alle liedjes in het derde en vierde stukje van hem zijn, evenals de met G.M. ondertekende in de twee andere stukjes. Dan volgen 27 teksten, vele met zangwijs. 3 keer wordt nadrukkelijk naar opera's verwezen. Veel gedichtjes zijn erotische liedjes in de trant van Krul, Poot en Bellamy. Enkele gaan over andere liefhebberijen als jagen, de tabak en de disch. Aan het slot: de bladwijzer met de titels en de beginregels .

Bibliotheek:
Scheurleer, 239. In vier grote Nederlandse bibliotheken bewaart men exemplaren van dit vrolijke zangboekje. Er zijn in de periode 1790-1792 vier stukjes met deze titel verschenen; ze staan alle vier op zichzelf. Het 'Kransje' werd opgevolgd door Manheers Zangeresje aan de Maas (1794).

Coll: *2 (*1 + π1) A-D8 E2

illustraties:
Gegraveerde titelpagina met titelvignet van J.C.Bendorp
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Manheer, Gerrit - Kransje van letter-bloempjes, voor Neerlandsch jufferschap Manheer, Gerrit - Kransje van letter-bloempjes, voor Neerlandsch jufferschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.