Manheer, Gerrit, en anderen - Kransje van letter-bloempjes, voo

Schrijver:
Titel: Kransje van letter-bloempjes, voor Neerlandsch jufferschap
Taal: Nederlands
Uitgever: Te Dordrecht, By N.van Eysden & Comp
Bijzonderheden: 1790, 76 pagina's. In het oorspronkelijke onbedrukte grijze kartonnen bandje. Restjes van blauw sierpapier. Bindwerk wat los. Hier en daar wat vette vingers en andere gebruikerssporen. Voorin en achterin een bruine vochtvlek op de schutbladen.
Prijs: € 50,00
Verzendkosten: € 4,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Papier onafgesneden. Een gebruikt en toch nog fris exemplaar.

Illustraties:
Gegraveerde titelpagina met vignet van J.C. Bendorp: een altaartje in de natuur met daarop het brandend liefdevuur, kussende tortelduifjes en geplukte roosjes. OP de voorgrond: een bundel gouden liefdespijlen, een brandende fakkel en een bloemenkrans.

Delen:
Het eerste deeltje van een serie van vier in de periode 1790-1792 verschenen deeltjes.

Bibliotheek
Scheurleer, 239. In vier grote Nederlandse bibliotheken bewaart men exemplaren van dit vrolijke zangboekje met erotische liedjes en gedichtjes. Er zijn in de periode 1790-1792 vier stukjes met deze titel verschenen; ze staan alle vier op zichzelf. Het 'Kransje' werd opgevolgd door Manheers Zangeresje aan de Maas (1794).

Inhoud:
Alle vier de deeltjes hebben hetzelfde titelvignet, maar een ander rijmpje ‘Op de titelplaat’. Dit eerste deeltje begint met een opdracht ‘Aan Neêrlandsch jufferschap’, waarin de dichters de dames hun liedjes aanbieden als middel om de heren ermee te verleiden. Het boekje bevat 38 teksten, waarvan Gerrit Manheer er 19 met zijn initialen heeft ondertekend. De andere zijn niet ondertekend. Aan het begin van het bundeltje staan vertaalde aria’s uit destijds populaire Franse zangspelen, zoals Le Déserteur van Sedaine. 12 Zangwijzen staan aangegeven met Franse beginregels. Enkele gedichtjes zijn niet bedoeld om te zingen. Aan het slot: de bladwijzer met de titels en de beginregels.

Coll: π1 *3 A-D8 E4
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Manheer, Gerrit, en anderen - Kransje van letter-bloempjes, voor Neerlandsch jufferschap Manheer, Gerrit, en anderen - Kransje van letter-bloempjes, voor Neerlandsch jufferschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.