Gaalen, A. van - KÈK MÈ NÂH plat en bekakt Haags

Schrijver:
Titel: KÈK MÈ NÂH plat en bekakt Haags
ISBN: 9789055013548
Taal: Nederlands
Uitgever: Bzztoh
Bijzonderheden: ongelezen, 127pag, paperback
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 3,48 (binnen Nederland)
Meer info:
Toen in 1985 het boekje Kèk mè náh verscheen, genoot het Haagse dialect landelijke populariteit. De heren F. Jacobse en Tedje van Es bleken de voorlopers van een allengs populairder wordende stroming binnen de Nederlandse taal: het plat-Haags. In Den Haag worden evenwel meer dialecten gesproken; het bekendste daarvan is wel het bekakt Haags, maar ook de oud-indisch gast en de Scheveninger hanteren een eigen taal. In Kèk mè náh werden al deze vormen gebundeld.

Van Kooten en De Bie werden echter opgevolgd door nieuwe heiden: door de cabaretier Harry Jekkers en zijn alter ego Harry Klorkestein ('O,o, De Haag, mooie stad achter de duine') en vooral door de stripfiguur Haagse Harry zijn nieuwe woorden toegevoegd aan de toch al rijke woordenschat.

Het kon dus niet uitblijven dat ook Kèk mè náh aan de moderne tijd aangepast zou worden. Met deze geactualiseerde en bijgewerkte versie kan ook het Haags de volgende eeuw binnentreden. Naast een aantal noodzakelijke aanpassingen in de tekst is in dit boek ook een, om met Haagse Harry te spreken, 'bruisende woáhdelès' opgenomen. Een aparte bijlage is geschreven door RJ Rueb waarin met name de huidige stand van zake van het plat Haags wordt besproken. Daarnaast is een briefwisseling opgenomen van Bart Chabot met een ambtenaar in plat Haags. Bovendien Heeft Marnix Rueb voor nieuwe illustraties gezorgd.

Kortom: Kèk mè náh is een aanrader, niet alleen voor de Hagenaar, maar voor iedereen die zich voor taal interesseert.

Frans van den Mosselaar en Ad van Gaalen zijn in 1984 in Leiden afgestudeerd op plat Haags. Hun studie vormde de basis van dit boekje.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gaalen, A. van - KÈK MÈ NÂH plat en bekakt Haags Gaalen, A. van - KÈK MÈ NÂH plat en bekakt Haags

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BladZeide

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BladZeide
  • Na uw bestelling ontvangen u en BladZeide een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BladZeide vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BladZeide kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.