Vermaat, P. - De apostelen in beeld Dwalen door verhalen

Schrijver:
Titel: De apostelen in beeld Dwalen door verhalen
ISBN: 9789023922278
Taal: Nederlands
Uitgever: Boekencentrum
Bijzonderheden: 2008 / gebonden / 160 pag. / 360 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
P. VermaatDe apostelen in beeldDwalen door verhalenTijdens zijn laatste jaren op aarde werd Jezus vrijwel onafgebroken vergezeld door twaalf discipelen. Na de uitstorting van de Geest op de pinksterdag zijn deze trouwe leerlingen ieder hun weg gegaan om het Evangelie te verkondigen, zoals Jezus hen had opgedragen. Van enkelen horen we nog regelmatig terug in de Handelingen en in de brieven van Paulus. Anderen zijn al snel na Pinksteren uit het zicht verdwenen. Wie waren deze mannen? Wat is er van hen geworden na de pinksterdag?Ds. P. Vermaat houdt zich al jaren bezig met het verzamelen van gegevens over de apostelen. Door het bestuderen van de Schrift, vele bezoeken aan het land Israël en het naspeuren in de geschiedenis vond hij veel informatie over de twaalf volgelingen van Jezus. Alle gegevens bij elkaar geven ons een beeld van de discipelen na de pinksterdag.In dit boek brengt ds. Vermaat alles bij elkaar wat hij heeft kunnen achterhalen over de twaalf discipelen van Jezus, en presenteert dat op een heldere en boeiende manier. Het boek is rijk geïllustreerd met een selectie uit de vele afbeeldingen die er in de loop der eeuwen zijn gemaakt van de apostelen.De apostelen in beeld is een informatief en boeiend boek over de twaalf apostelen en kan een uitstekend hulpmiddel zijn bij preekvoorbereiding of het voorbereiden van vertellingen over de Bijbel. Ds. P. Vermaat is emeritus-predikant te Veenendaal en publiceerde eerder enkele bundels meditaties, waaronder één over de apostelen.Alles wat we weten en niet weten over de apostelen.

Recensie(s)
Het gaat hier om Jezus' twaalf discipelen, inclusief Judas die zoals bekend geen apostel werd. Als apostel verkregen de elf een grote plaats in de westerse cultuur, met name in de beeldende kunst: Petrus, de beide Jakobussen, Johannes en Mattheus natuurlijk, maar toch ook zo nu en dan bijvoorbeeld Simon de Zeloot en Bartholomeus. Ook in geschrifen ontmoeten wij sommigen, zoals Thomas, en ook wel in romans. Elke discipel krijgt zes a achttien pagina's, waarvan de eerste gevuld wordt met een beeltenis. Hierna volgt brede informatie: hun afkomst en leven, hun plaats in de bijbel, hun attributen, patronaten, relieken en gedenkdagen, verhalen, devoties en plaatsen van verering, hun iconografie. Alle bijna honderd mooie afbeeldingen zijn helder van kleur. De uitgebreide inleiding geeft een algemeen beeld, waarbij onder meer Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rembrandt worden besproken. De inleiding weerspiegelt een wat behoudende theologie en is stilistisch soms zwak. In de tekst is toegankelijke poëzie opgenomen. Met literatuurlijst.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vermaat, P. - De apostelen in beeld   Dwalen door verhalen Vermaat, P. - De apostelen in beeld   Dwalen door verhalen Vermaat, P. - De apostelen in beeld   Dwalen door verhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.