Arend,J.P., voortgezet door O.van Rees en W.G.Brill - Algemeene

Schrijver:
Titel: Algemeene geschiedenis des vaderlands, van de vroegste tijden tot op heden
Taal: Nederlands
Uitgever: Amstrdam, J.F.Schleijer, vanaf 1853 C.L. Schleijer en Zoon, 1840-1863
Bijzonderheden: De eerste 11 Van de in totaal 15 banden. Deel I (in 1 band), Deel II (in 6 banden), Deel III (4 van de 5 banden). Deel III, vijfde stuk, deel IV (in 2 stukken) en deel V (eerste stuk) ontbreken.
Prijs: € 95,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Alle banden (28,5 x 20) zijn wat inhoud betreft compleet. Dat geldt voor de tekst en voor de platen en bijlagen

Exemplaar:
Verrassend mooie halfleren banden met sierpapier op de platten. Bindwerk van D.Lievers, Spiegelstraat 40, Amsterdam. Ook het binnenwerk is bijzonder fris. Verreweg de meeste bladzijden zijn vlekkeloos. Dat geldt ook voor op 1 na alle prenten. Hier en daar een watervlek in de marge van de illustraties. 2 Ruggen zijn bovenaan aan een kant iets los.

Sporen:
De meeste banden hebben op de gegraveerde titelpagina een naamstempel.

Illustraties:
Alle banden (stukken) bevatten een gegraveerde en een typografische titelpagina. Deze dragen in alle gevallen verschillende jaartallen. Alle gegraveerde titelpagina’s zijn later dan de tekst afgeleverd. Zij zijn alle versierd met een tamelijk groot vignet, dat een scène uit de tekst in beeld brengt.

Illustraties:
Rijkelijk opgesierd met illustraties. Voor het grootste deel zijn dat portretten (119) van in de ogen van de schrijvers belangrijke personen uit de vaderlandse geschiedenis. Historieprenten (77) zijn er ook en enkele kaarten en andere uitslaande illustraties (7).
De prenten zijn verdienstelijke en soms romantische staalgravures van destijds vooraanstaande kunstenaars. Jan Frederik Christiaan Reckleben (1819-1879) leverde de meeste. Ook Johann Wilhelm Kaiser (1813-1900) en Charles Edouard Taurel (1824-1892) hebben aan veel prenten gewerkt. Andere kunstenaars werkten zo nu en dan eens mee: Reinier Craeyvanger, Willem Steelink, Hendrik Jacobus Scholten, Christiaan Lodewijk van Kesteren. Hendrik Johannes Brill en David van der Kellen.

Inhoud:
Elke band bevat 1 stuk (aflevering). Band I behandelt de geschiedenis van Nederland van de vroegste tijden tot aan 900 na Christus. De periode 900-1581 wordt behandeld in de Banden II.1-6. De periode 1581-1648 wordt beschreven en in beeld gebracht in de banden III.1-5. Aangezien III.5 ontbreekt, komen lezer en kijker in deze set niet verder dan het jaar 1639.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Arend,J.P., voortgezet door O.van Rees en W.G.Brill - Algemeene geschiedenis des vaderlands, van de vroegste tijden tot op heden Arend,J.P., voortgezet door O.van Rees en W.G.Brill - Algemeene geschiedenis des vaderlands, van de vroegste tijden tot op heden Arend,J.P., voortgezet door O.van Rees en W.G.Brill - Algemeene geschiedenis des vaderlands, van de vroegste tijden tot op heden Arend,J.P., voortgezet door O.van Rees en W.G.Brill - Algemeene geschiedenis des vaderlands, van de vroegste tijden tot op heden

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.