(Nanne Tepper) - J.B. Schuil - De A.F.C.-ers. Geïllustreerd doo

Schrijver:
Titel: De A.F.C.-ers. Geïllustreerd door Rein van Looij en H. Peperkamp.
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam: H.J.W. Becht, [1971]. Karton. 256 p. Negende druk. Scheefgelezen. Rug onderaan enkele centimeters ingescheurd.
Bijzonderheden: Naam van Nanne Tepper in balpen op het schutblad: ‘Nanne’.
Prijs: € 70,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit inmiddels klassieke jongensboek over voetbal en vriendschap was de absolute favoriet van Nanne Tepper. Na zijn verhuizing van Hoogezand naar Veendam in 1972 ging Tepper bij FC Veendam voetballen, wat hij — volgens een klasgenoot — ‘echt goed’ kon. Het mooiste fragment uit De A.F.C.-ers vond Tepper in het negentiende hoofdstuk, wanneer ‘Eddie en Kitty het bolle vriendje achterlaten tijdens het schaatsen, en prompt — de hand van God — door het ijs zakken’ (De kunst is mijn slagveld, p. 31).
In een brief aan Marc Kregting van 6 april 1993 meldde Tepper trots dat hij bijna alle boeken van Schuil in zijn bezit had en omschreef hij de schrijver als ‘een beetje een racist, maar dat had hij zelf ook niet helemaal in de smiezen’ (De kunst is mijn slagveld, p. 29). Schuil was nooit ver weg. In Teppers recensie van de maffiafilmtrilogie The Godfather deed een vergadering van de Corleones hem denken aan ‘een clubje kostschooljongens uit een van de jeugdboeken van J.B. Schuil’ (De Groene Amsterdammer, 27 april 2002).
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

(Nanne Tepper) - J.B. Schuil - De A.F.C.-ers. Geïllustreerd door Rein van Looij en H. Peperkamp.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.