Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Ned

Schrijver:
Titel: Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes].
Taal: Nederlands
Uitgever: Te Amsterdam - Bij P. den Hengst en Zoon en J. van der Hey - 1814-1817 - 1e druk - xvi, [248], 86, vi, [280]; iv, [324], xvi, [140]pp - Hardcovers - 14,5 x 23,5 cm.
Bijzonderheden: Goede set - COMPLEET. Boekbanden met slijtage rondom, binnenwerk met vlekjes. Zie foto's.
Prijs: € 100,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Contemporain verslag van het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden na de mislukte veldtocht naar Rusland van Napoleon Bonaparte in 1812 en diens nederlaag in de volkerenslag bij Leipzig (1813). Geillustreerd met 2 titelgravures en 11 kopergravures met portretten van o.a. Prins Willem Frederik van Oranje Nassau (Koning Willem I), het Driemanschap 'Voorlopig Bewind' van 1813 (Gijsbert Karel van Hogendorp, Frans Adam van der Duyn van Maasdam en Leopold van Limburg Stirum) en een zeer jong ogende Prins Frederik (1797-1881) die in hetzelfde jaar (1816) als waarin dit portret werd gemaakt, grootmeester van de Nederlandse Orde van Vrijmetselaren werd. Het 'Aanhangsel' bevat o.a. weergaven van Franstalige correspondentie van Lodewijk Napoleon en Generaal Comte De Molitor. Achterin het tweede deel een 'Bladwyzer voor het geheele werk'.

¶ Gebonden editie in twee oorspronkelijk kartonnen boekbanden met titelvignet op de ruggen. Dit is het belangrijkste werk van de Friese historicus Herman Bosscha (1755-1819). Het NNBW noemt dit werk een 'bron van betekenis', 'het is opmerkelijk en te waardeeren dat [Bosscha] reeds zoo kort na de gebeurtenissen over zooveel stukken heeft kunnen beschikken. Niet alles is evenwel door hem gebruikt' [immers]: 'als half-officieel geschiedschrijver moest hij velen van hooge positie ontzien'. Er is ook kritiek: 'In veband daarmede is de vorm van zijn geschiedenis niet aangenaam en zelfs rommelig'.
Verder lezen

ArcanaCabana uit Arnhem

Logo ArcanaCabana

Bezoek ook --► www.ArcanaCabana.com ◄--

Specialisatie in : Erotica, Occult, Kunst, Art Nouveau, Boekbanden en Topografie Arnhem
T. +31263216234 - M. +31652441822 - info@arcanacabana.com - ¶ Instagram: _arcanacabana_

INDICATIE VERZENDKOSTEN (Goed verpakt en altijd met track & trace)
Binnen NL   : Brievenbuspakket : € 4,50 / Pakket (tot 10 KG) : € 6,50
Naar België : Brievenbuspakket : € 7,50 / Pakket (tot 2KG) : 10 euro
International shipping costs are variable, depending on the weight and destination.

BETAALMETHODEN :Bank overschrijving / Contant (ophalen) / iDeal, Bancontact, Creditcard / Paypal

NOTITIE AVG :Om uw bestelling uit te voeren en een nota uit te draaien worden relevante adresgegevens verwerkt in het boekhoudsysteem van Arcana Cabana en de Fietskoerier / DHL. Uw gegevens worden uiteraard goed bewaakt en beslist niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes]. Mr. Herman Bosscha - Geschiedenis der Staats-omwenteling in Nederland voorgevallen in het jaar achttienhonderd dertien - Met portretten. [Complete set : 4 hoofddelen in 2 volumes].

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ArcanaCabana

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ArcanaCabana
  • Na uw bestelling ontvangen u en ArcanaCabana een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ArcanaCabana vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ArcanaCabana kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.