Doesburg, Jan van & Biemen, Hans van - BAMBOE Een Verrassende P

Schrijver:
Titel: BAMBOE Een Verrassende Plant in uw Tuin - In zeer goede staat!
Taal: Nederlands
Uitgever: Zoemer & Keuning - Ede 1992
Bijzonderheden: 1992, 128 blz., illustr. in kleur, pb ca. 23x15cm., reeks Groen Boekerij, In zeer goede staat!
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Beschrijving
Jan van Doesburg & Hans van Biemen. BAMBOE - EEN VERRASSENDE PLANT IN UW TUIN -, 128 blz., rijk geillustreerd met fraaie foto's in kleur, pb ca. 23x15cm., reeks Groen Boekerij, Zomer & Keuning, Ede 1992. Hoekje rechts onder voorzijde licht kreukje, verder in perfecte - zeer goede - staat! Kzw8/+

Samenvatting: Bamboe is een plant die razend snel stijgt in populariteit. Logisch, want wie wil er niet van die sierlijke altijd groen blijvende planten in de tuin die zulke verrassende effecten geven. Er is onder tuinliefhebbers echter weinig bekend over bamboe, en over de goede overlevingskansen die deze exoten in ons land hebben.
In dit boek wordt ingegaan op de geschiedenis en cultuur van bamboe en op de botanische karakteristieken die deze plant heeft. Niet minder dan 42 in ons land winterharde soorten worden uitgebreid beschreven. Schitterende tekeningen en foto's maken duidelijk waarom bamboe zo verrassend is. Informatie over de aanschaf, het aanplanten, de verzorging en de toepassing in de tuin maken dit boek compleet.
Bamboe: de tuinplantenontdekking van de jaren negentig!

Recensie: Na 'Bamboe' van W.J.M. Sterke (a.i. 92-06-374-8), een privé-uitgave, is dit de eerste Nederlandse handelseditie over bamboes. Ze ziet er beduidend aantrekkelijker uit dan de eerstgenoemde uitgave, hetgeen blijkt uit de mooie, duidelijke tekeningen en de kleurenfoto's. Ook is ze vlotter geschreven, wat zeker geldt voor het hoofdstuk over geschiedenis en kultuur. De beschrijvingen van 42 winterharde, bladhoudende bamboes, die naar geslacht geordend werden, zijn uitgebreid genoeg. Te meer omdat hierop algemene richtlijnen voor de teelt en toepassing volgen, waaruit duidelijk de ruim 10-jarige ervaring van beide auteurs blijkt. Al hun bamboes zijn in Nederland verkrijgbaar. De tabellen m.b.t. hoogte, lichtbehoefte en toepassing zijn handig. Dit geldt ook voor het register op Latijnse naam (inklusief synoniemen) en het overzicht van Japanse namen. Geschikt voor beginnende en gevorderde liefhebbers van bamboe.
(Biblion recensie, J.A.W.M. Swinkels.)
Verder lezen

NaturalHistoryBooks

NaturalHistoryBooks uit Apeldoorn

Logo NaturalHistoryBooks

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Doesburg, Jan van & Biemen, Hans van - BAMBOE Een Verrassende Plant in uw Tuin - In zeer goede staat! Doesburg, Jan van & Biemen, Hans van - BAMBOE Een Verrassende Plant in uw Tuin - In zeer goede staat! Doesburg, Jan van & Biemen, Hans van - BAMBOE Een Verrassende Plant in uw Tuin - In zeer goede staat!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij NaturalHistoryBooks

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met NaturalHistoryBooks
  • Na uw bestelling ontvangen u en NaturalHistoryBooks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van NaturalHistoryBooks vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • NaturalHistoryBooks kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.