Hendrickx, H. - Noaberpad / Nieuwerschans-Emmerich V.V. LAW 10

Schrijver:
Titel: Noaberpad / Nieuwerschans-Emmerich V.V. LAW 10
ISBN: 9789070601744
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam 2000 NIVON
Bijzonderheden: 228 pagina's, paperback: 9789070601744
Prijs: € 9,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Onze grens is niet meer wat hij geweest is. Hij leek voor alle eeuwigheid afgebakend, gemarkeerd met grenspalen van duurzaam (Duits) Bentheimer zandsteen - nauwkeurig en standvastig. En nu - de stenen staan er nog, maar je mag er zo langs. Wat eens de geheime sluippaadjes waren van smokkelaars en douaniers, zijn nu Groene Grensovergangen. Als je niet oplet sta je zonder er erg in te hebben bij de buren, geen Zollbeamter die je paspoort nog wenst te zien. 'Europa' is toch een realiteit. Wij hebben tegenwoordig niet meer de illusie - die je wel aan kon treffen bij onze voorgangers uit de socialistische en esperantische wandelbeweging uit het begin van de twintigste eeuw - dat het wandelen de wereldvrede bevordert, doordat het volkeren samenbrengt. Maar het Noaberpad kan wel de gelegenheid bieden voor een vreedzame ontmoeting met de streek langs de grens, z'n natuur en de mensen die er wonen. Een streek met een eigen culturele en landschappelijke identiteit, die zeker met de grens te maken heeft, maar niet van nationale grenzen afhankelijk is. Dat is in deze tijd toch een mooie gedachte?
Toon minder
Recensie(s)
Het Noaberpad is een heruitgave van het NIVON en valt onder auspicien het Wandelplatform. Het blijkt toch iedere keer weer mogelijk te zijn om kleine verbeteringen in deze gidsen aan te brengen. Maar de spreuk "In het veen ziet men (niet) op een turfje" is ook in deze nieuwe uitgave niet gewijzigd. Er zijn nieuwe stukjes route en een nieuwe aanlooproute vanuit Meppel naar de route toegevoegd, je kunt de route nu vanuit Meppel beter en eenvoudiger bereiken. Verder zijn er slechts geringe wijzigingen in het boek aangebracht. Er zijn alternatieve routes aangegeven en de kruisende of toeleidende LAWs zijn zowel op de kaart als in de tekst vermeld en aangegeven. Het boek is gezet in een duidelijke letter en is voorzien van twee uitklapbare bladwijzers. De routes zijn ingetekend op een topografische ondergrond. Een extra kaart is niet direct nodig, maar voor het overzicht en het vinden van alternatieve eigen routes wel erg handig. De doelgroep wordt gevormd door wandelaars en bewoners van de streek of de regio.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hendrickx, H. - Noaberpad / Nieuwerschans-Emmerich V.V. LAW 10

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.