Byambasuren, Davaa en Lisa Reisch - De grot van de gele hond

Schrijver:
Titel: De grot van de gele hond Een reis door Mongolië
ISBN: 9789044508086
Taal: Nederlands
Uitgever: Geus, De
Bijzonderheden: 2006 / gebonden met SO /140 pag. / 304 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 3,48 (binnen Nederland)
Meer info:
In het uitgestrekte Mongoolse landschap leidt een familie een bestaan dat ver af staat van onze westerse manier van leven. Naar traditie leeft dit nomadische gezin met drie kinderen van het fokken van yaks en schapen, terwijl de meeste Mongoliërs het zwervende bestaan allang opgegeven hebben. De grot van de gele hond vertelt het verhaal van de vriendschap tussen het nomadenmeisje Nansaa en een zwerfhond. In dit boek vol poëzie en nomadenwijsheden, verrijkt met prachtige foto's, maken we kennis met het vrije leven op de steppen, de rijke tradities van de Mongoliërs en hun bijzondere band met de natuur.

Recensie(s)
Achtergrondreportage van Mongoolse regisseuse Byambasuren Davaa over het maken van haar nieuwste docudrama 'Die Hohle des gelben Hundes'*. Ze oogstte roem met haar eerdere film 'The story of the Weeping Camel'. Hierop voortbouwend maakt ze een film over een nomadenmeisje, dat een hondje vindt en de problemen die dit in het gezin veroorzaakt. Byambasuren Davaa, die aan de filmacademie in Munchen studeerde, schrijft over haar eigen cultuurshock in Duitsland en het werken aan de film in haar moederland met een Duitse crew. Schijnbaar uit de losse pols laat ze helder zien aan welke bedreigingen het traditionele nomadenbestaan in Mongolie bloot staat. Haar boek verleent daardoor extra diepte aan de gelijknamige film. Goede vertaling, wel worden Mongolen ten onrechte Mongoliërs genoemd. Met verklarende woordenlijst en vier katernen kleurenfoto's die de makers en hoofdrolspelers van de film tijdens het wordingsproces laten zien.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2019: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Byambasuren, Davaa en Lisa Reisch - De grot van de gele hond   Een reis door Mongolië Byambasuren, Davaa en Lisa Reisch - De grot van de gele hond   Een reis door Mongolië Byambasuren, Davaa en Lisa Reisch - De grot van de gele hond   Een reis door Mongolië

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.