Simon Vinkenoog - Hartslag. Verkenningen van een experimenteel

Schrijver:
Titel: Hartslag. Verkenningen van een experimenteel 1949-1960. Samenstelling en nawoord Laurens Vancrevel. [GESIGNEERD]
Taal: Nederlands
Uitgever: Bloemendaal: Brumes Blondes, 2009. 175 x 115 mm. Ingenaaid met flappen. 136 p. Gedrukt in een oplage van 200 exemplaren. Eerste druk. Iets scheefgelezen.
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Opdracht van de auteur in zwarte inkt op de titelpagina: ‘Beste Ferdinand, | dank voor je | aardige brief. | In dit uitgaafje tref je | 2 stukken aan, vanuit | Parijs voor jou geschreven, | waarvoor alsnog dank. | Lang ist’s [onleesbaar]… | Met warme | gevoelens, je | Simon Vink | OLVG 25.06.09’. Met door Vinkenoog handgeschreven adres van Langen op de binnenzijde van de achterflap.
Tegenover de titelpagina schreef Ferdinand Langen: ‘Simon overleed 12.07.09’. Op de binnenzijde van de voorflap en tegenover de inhoudsopgave plakte Langen twee knipsels in.
'Eind 1947 of begin 1948 kreeg Ferdinand Langen op een dag bezoek van zijn vriendin Juc Cohen, die haar nieuwe vriendje meenam: Simon Vinkenoog. Deze 'lange, bleke, magere jongen' was pakhuisknecht bij uitgeverij Querido. Hij liet Langen, intussen benoemd tot redacteur van het vernieuwende tijdschrift Het Woord, zijn gedichten lezen. Langen zocht hem later thuis op in De Pijp. 'Dat was toen nog een achterstandswijk en niet de yuppenwijk die het nu is. Simon woonde daar met zijn moeder in een klein huisje waar het donker was en naar armoede rook. Hij vertelde mij iets waarover ik mij zeer verbaasde. Hij zei dat hij nog nooit de zee had gezien. Bijna niet te geloven. Met de trein ben je vanuit Amsterdam in een half uurtje in Zandvoort.' Haarscherp herinnerde Langen zich de eerste ontmoeting in zijn brief van 2 juli 2012.' (Nick ter Wal, De schrijfmachine. Portret van Ferdinand Langen, p. 35)
Verder lezen

Artistiek Bureau

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Simon Vinkenoog - Hartslag. Verkenningen van een experimenteel 1949-1960. Samenstelling en nawoord Laurens Vancrevel. [GESIGNEERD]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.