Timmers - Christelijke Symboliek en Iconografie

Schrijver:
Titel: Christelijke Symboliek en Iconografie
ISBN: 9789022840177
Taal: Nederlands
Uitgever: Unieboek BV
Bijzonderheden: 7de Druk / 1991 / 337pp / Hardcover / In Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 19,75
Verzendkosten: € 5,99 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

De christelijke kunst heeft zich in al de fasen van haar bestaan veelvuldig bediend van symbolen, die in hun eigen tijd wellicht door vrijwel iedereen verstaan werden, maar waaraan de betekenis in latere perioden goeddeels verloren ging. Zodoende is het begrijpen van de geestelijke inhoud van de in de opeenvolgende tijden ontstane christelijke kunstwerken slechts dan mogelijk, wanneer wij die symboliek verstaan.
Als wij, als mensen van de moderne tijd, louter objectief staan tegenover de kunstwerken door vroegere generaties voortgebracht, komen wij slechts met het uitwendige ervan in contact en ontgaat ons de geestelijke inhoud, dus de ware betekenis en een belangrijk deel van de schoonheid van het kunstwerk. Daarbij doet zich echter het gevaar voor, dat wij zelf pogen er een geestelijke inhoud aan te geven, die uitsluitend het product is van onze eigen fantasie. Dat wij dan op de verkeerde weg zijn behoeft geen betoog.
Willen wij de waarheid benaderen, dan zullen wij de bronnen moeten raadplegen, waaraan de oude kunstenaars hun denkbeelden ontleenden, m.a.w. de geschriften waarin tijdgenoten van de betrokken kunstenaars hun opvattingen vastlegden. Slechts dit zal ons wegwijs maken op het ingewikkelde terrein van de symboliek en de daaraan zo nauw verwante iconografie.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Timmers - Christelijke Symboliek en Iconografie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.