Cornelis Ch. Goslinga - Een zweem van weemoed: Verhalen uit de

Schrijver:
Titel: Een zweem van weemoed: Verhalen uit de Antilliaanse slaventijd
ISBN: 9789990400755
Taal: Nederlands
Uitgever: Caribbean Publishing |1993 | 1e druk
Bijzonderheden:
Beschikbaar: 6 exemplaren
Prijs: € 14,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De geschiedenis van Curaçao – daaraan is deze verhalenbundel, een intrigerende mengeling van fictie en ware historie, opgedragen.

De soms onmenselijke, maar daarom vaak pijnlijke herkenbare, situaties en personen hebben echter alle een onmiskenbaar positieve ondergrond; het goede, het lieve, het eerbare overwint.
Daarmee treft de schrijver ons in het hart en raakt de kern van het Curaçaose denken en doen. Hoe slecht het er ook voor mag staan, in de tijd waarin deze verhalen zich afspelen, evenzeer als in het heden en in de toekomst, er zal altijd iemand zijn die je bijstaat – en er zal altijd hoop zijn.

De melancholiek die uit sommige verhalen spreekt, die zweem van weemoed, doet bijna terug verlangen naar een tijd, waarin schuld en onschuld, goed en slecht schijnbaar duidelijkere scheidslijnen hadden. Bijna. Want de boodschap van Goslinga is duidelijk: de slavernij is een belangrijke bladzijde in de geschiedenis(sen) van Curaçao, maar wel een zwarte.

CORNELIS CH. GOSLINGA, oud-leraar geschiedenis op het eiland Curaçao en oud-hoogleraar van de Universiteiten van California (Berkeley) en Florida (Gainesville), tracht in veertien zinderende verhalen een beeld te geven van de gevoelens, de mentaliteit, het unieke karakter van de bevolking van Curaçao in de slaventijd, en slaagt daar zeer wel in.

Paperback | 175 pagina´s |
Verder lezen

Almeria uit Almere

particulier
Bent u op zoek naar een boektitel die niet langer verkrijgbaar is op een van onderstaande terreinen, dan kunt u ons een mail sturen als het niet op Boekwinkeltje is opgenomen:
- Antropologie
- Sociologie
- Politicologie
- Rechten
- Geschiedenis
- Literatuur (fictie en non-fictie)

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cornelis Ch. Goslinga - Een zweem van weemoed: Verhalen uit de Antilliaanse slaventijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Almeria

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Almeria
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Almeria een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Almeria vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Almeria kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.