Ratzinger, Joseph - Waarden in tijden van ommekeer / paus Bened

Schrijver:
Titel: Waarden in tijden van ommekeer / paus Benedictus XVI
ISBN: 9789020962529
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: 2005, paperback. als nieuw
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat houdt onze door economische, politieke, sociale en religieuze conflicten door elkaar geschudde wereld nog bijeen? Oude basiszekerheden zijn aan het verkruimelen. Het wordt steeds moeilijker positie te bepalen binnen de globalisering, die zich in een razend tempo voltrekt. Wat betekenen religieuze en ethische waarden en wat betekenen ze voor techniek en wetenschap?
Recensie(s)
Deze bundel met tien voordrachten en artikelen over politiek en moraal, Europa en de verantwoordelijkheid voor de vrede, de meeste stammend uit 2004, is een goede kennismaking met het denken van Joseph Ratzinger. De huidige paus ontpopt zich als een rationalist; hij meent dat de waarheid van het (rooms-katholieke) geloof en de kerkelijke moraal in overeenstemming is met de 'recta ratio', de 'morele rede' die, zoals de Tien Geboden, voor alle mensen geldt. Hij keert zich tegen 'utopieen en ideologieen' als 'hersenschimmen die de mensen misleiden' en noemt daarbij in een adem het communisme en het nazisme, alsmede de hedendaagse minachting voor het leven die zich onder andere zou uiten in de abortuspraktijken. Het streven naar vrijheid wordt al (te) snel neergezet als 'anarchistisch en ronduit anti-institutioneel en daardoor een afgod'. De vertogen zijn eerder abstract-filosofisch dan pastoraal-theologisch van aard. Uit afkeer van andersdenkenden lijken ze zonder compassie heen te scheren over de concrete vragen van oorlog en vrede, honger en armoede, recht en onrecht. Bij dat al lijkt de vertaling op haastwerk; het wemelt van de fouten en het Nederlands is vaak abominabel.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ratzinger, Joseph - Waarden in tijden van ommekeer / paus Benedictus XVI

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.