D.A. - Zes-tal dichtstukjes voor eenvoudige Christenen

Schrijver:
Titel: Zes-tal dichtstukjes voor eenvoudige Christenen
Taal: Nederlands
Uitgever: z.uitg., z.pl., ca 1855
Bijzonderheden: 32 pagina's. 2 Katerntjes ingenaaid. Met groene bedrukte papieren omslag.
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 4,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Inhoud:
6 Gedichten in de traditie van Rhijnvis Feith. Dat is goed te merken aan het gebruik van de 10-regelige strofe. Deze dichtvorm was eind 18de eeuw zeer geliefd bij dichters als Feith, die er lierzangen van maakten. Hier gaat het niet om lierzangen, maar om een stichtelijke vertelling met heerlijk slot (De oude visscher in 30 strofen, een enthousiast gedicht op de Liefde in 27 strofen van 6 regels en een lied op de Vrijheid van 15 4-regelige strofen. Feith was een Christen in hart en nieren en een vurig patriot. Deze dichter is ook een man van de verlichting, maar zijn geloof staat voorop.

Bibliotheek:
Dit bundeltje gedichten is in deze druk niet aanwezig in de grote Nederlandse bibliotheken. Tresoar heeft een druk uit 1854 waarin de dichter zijn initialen heeft prijsgegeven. Deze uitgave is typografisch iets aantrekkelijker en is uitgegeven door J.Campen in Sneek. Tresoar heeft ook een druk uit ca 1900, gedrukt bij Pruisnier in Leeuwarden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

D.A. - Zes-tal dichtstukjes voor eenvoudige Christenen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.