Haas, Kees de. - ss Nieuw Amsterdam (I). De ‘viermast-eenpijper

Schrijver:
Titel: ss Nieuw Amsterdam (I). De ‘viermast-eenpijper’ van de HAL en haar rol in de Eerste Wereldoorlog.
Taal: Nederlands
Uitgever: Guns@home.
Bijzonderheden: 2017, 121 pagina's, softcover, zw/w.-, kleurenfoto's en kaarten, als nieuw.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Nieuw Amsterdam van 1906 van de Holland-Amerika Lijn was een statig schip dat werd gebouwd voor de trans-Atlantische passagiersvaart, ook en vooral met het oog op de grote aantallen landverhuizers die Oost-Europa ontvluchtten om een nieuwe toekomst op te bouwen in Noord-Amerika. Het schip werd genoemd naar de nederzetting Nieuw Amsterdam in de zeventiende eeuwse kolonie Nieuw Nederland. Nadat de Britten de kolonie voor zich hadden opgeëist, hernoemden zij Nieuw Amsterdam tot New York. De Nieuw Amsterdam - een bij de Amerikanen zeer geliefd schip - had één hoge schoorsteen en vier rank-hellende masten. Het was het eerste schip van de HAL dat de beroemde naam Nieuw Amsterdam mocht dragen; er zouden er voor de Rotterdamse, later Seattlese rederij nog diverse volgen in latere decennia.
In de jaren van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) bleef Nederland neutraal in het gigantische gewapende conflict dat zich te land, op zee en in de lucht afspeelde. Dankzij die neutraliteit kon de Nieuw Amsterdam gedurende de Eerste Wereldoorlog als enige grote transatlantische passagiersschip de geregelde lijnverbinding onderhouden tussen Noord-Amerika en West- en Oost-Europa. Maar het vervullen van die unieke rol verliep geenszins zonder problemen, zoals in deze reader uit de doeken wordt gedaan.
Verder lezen

Famous Grauss uit Breda

Verzendkosten: in Nederland brievenbusbestelling tot 2 kilo - € 4,10 (Track and Trace), Pakket tot 10 kg. - € 6,75 (Track and Trace). Verzending via PostNL. Is er na 24 uur geen reactie op uw vraag/bestelling, controleer dan A.U.B. uw spam-box. Wegens de hoge porto- en bankkosten kunnen er helaas geen bestellingen uit de USA meer gedaan worden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haas, Kees de. - ss Nieuw Amsterdam (I). De ‘viermast-eenpijper’ van de HAL en haar rol in de Eerste Wereldoorlog.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Famous Grauss

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Famous Grauss
  • Na uw bestelling ontvangen u en Famous Grauss een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Famous Grauss vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Famous Grauss kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.