Hertog, G.C. den / Schoon, S. - Messianisme en eindtijdverwacht

Schrijver:
Titel: Messianisme en eindtijdverwachting bij joden en christenen
ISBN: 9789023919865
Taal: Nederlands
Uitgever: Boekencentrum
Bijzonderheden: 2006 / 239pp / Paperback / In Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 29,95
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

In oktober 1999 werd door Deputaten Kerk & Isra van de Christelijke Gereformeerde Kerken een studiereis naar Isra georganiseerd rond het thema 'De volheid des tijds en de vervulling der tijden: de eschato-logie'. Tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten in Nederland werden lezingen gegeven over verschillende aspecten van dit thema. Vijf jaar later, in oktober 2004, werd aan de Theologische Universiteit Kampen (Koornmarkt) een symposium gehouden over 'messiasver-wachting bij joden en christenen: bron van vreugde en ellende', met lezingen en workshops.
Beide thema's zijn zeer nauw met elkaar verweven en vloeien zelfs in elkaar over. In de bijbel staat de verwachting van de komst van de messias steeds in het kader van de hoop op Gods Rijk, een wereld van vrede en gerechtigheid. Deze hoop krijgt - afhankelijk van tijd en poli-tieke context - op verschillende manieren gestalte in een messiaanse droom. Soms is deze verwachting sluimerend, dan weer vlamt zij op tot een duidelijk omschreven beeld van een messiaanse redder, die spoedig zal komen of zelfs al gekomen is.
Aan deze bundel werkten mee: prof.dr. G.C. den Hertog; prof.dr. H.-M. Kirn; dr. M. van Loopik; drs. L. Mock; prof.dr. W. Otten; prof.dr. P.G.J.M. Raedts; dr. W.H. Rose; prof.dr. R. Roukema; prof.dr. S. Schoon; dr. E. van Staalduine-Sulman; dr. H. Vreekamp; dr.J.-W. Wesselius.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hertog, G.C. den / Schoon, S. - Messianisme en eindtijdverwachting bij joden en christenen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.