Ast-Boiten, Lies - Groninger historische reeks Stad tussen verl

Schrijver:
Titel: Groninger historische reeks Stad tussen verlichting en romantiek / Groningen 1780-1850
ISBN: 9789023249146
Taal: Nederlands
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Bijzonderheden: 2011, 440pp, paperback. Slap kaft. Gesealed. Nieuw.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
De periode 1780-1850 was een spannende tijd. In Frankrijk brak de revolutie uit, echter van gelijkheid, vrijheid en broederschap kwam niet veel terecht. De Franse keizer Napoleon deed de Europese staten op hun grondvesten trillen, maar uiteindelijk werd hij verjaagd. Nederland intussen was een eenheidsstaat geworden onder koning Willem I .
Al deze veranderingen hadden ook invloed op de cultuur. Vroeger was het Franse Classicisme toonaangevend, nu werd dat de door Duitsland en Engeland ge nspireerde Romantiek. Gevoel en verbeelding werden belangrijker dan regels. In dit boek tonen we hoe de Groningers reageerden. Welke boeken lazen zij, welke toneelstukken en concerten vielen in de smaak? Ook kijken we naar Groningse schrijvers en hun werk. Ten slotte: week de Groningse smaak af van wat elders in Nederland op prijs werd gesteld? Uit dit boek blijkt dat de Groningers dezelfde voorkeur hadden als elders in Nederland. Wel had de stad last van haar perifere ligging en de vrees achterop te raken was constant aanwezig.
Lies Ast studeerde Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, zij werkte als conservator van de historische afdeling bij het Gronings Museum. Bij haar tentoonstellingen zijn verschillende publicaties verschenen; onder andere De Groninger dracht, Photografie n & Dynastie n en Groningen in oorlogstijd.
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

Logo Lorem ipsum

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ast-Boiten, Lies - Groninger historische reeks Stad tussen verlichting en romantiek / Groningen 1780-1850 Ast-Boiten, Lies - Groninger historische reeks Stad tussen verlichting en romantiek / Groningen 1780-1850

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.