Laan, Kornelis ter - As ik nou moar eerst wat verdain / jeugdhe

Schrijver:
Titel: As ik nou moar eerst wat verdain / jeugdherinneringen van Kornelis ter Laan
ISBN: 9789033003745
Uitgever: Uitgeverij Noordboek
Bijzonderheden: 2013, 208pp, paperback. Nieuw!
Prijs: € 5,75
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Kornelis ter Laan (Slochteren 1871 - Utrecht 1963) was 36 jaar lid van de Tweede Kamer voor de SDAP, meer dan twintig jaar burgemeester van Zaandam, de eerste rode burgemeester van Nederland en heeft zo'n tachtig boeken en geschriften op zijn naam staan.
Deels schreef hij deze alleen, deels samen met anderen.
In de provincie Groningen werd ter Laan vooral bekend door zijn Nieuwe Groninger Woordenboek dat in 1929 in boekvorm verscheen en waaraan hij sinds 1902 werkte. Ook de Groninger Encyclopedie (1954-1955) is van zijn hand. Als voorzitter van 't Grunneger Genootschop van 1930 tot 1961 bleef hij als Randstedeling met hart en ziel betrokken bij zijn geboortegrond.
In 1955 gaf Ter Laan zijn dochter Metje een aantal blocnotes met unieke jeugdherinneringen cadeau. Bijna zestig verhalen die zich afspelen in het Groningen van de laatste decennia van de negentiende eeuw. Uit het leven gegrepen en geschreven in fraai Gronings.
Kleindochter Stip ter Laan typte alle verhalen over en voorzag ze waar nodig van uitleg. Het resultaat is een prachtig boek dat u terugvoert naar het Groninger platteland en zijn bewoners van meer dan een eeuw geleden.
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

Logo Lorem ipsum

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Laan, Kornelis ter - As ik nou moar eerst wat verdain / jeugdherinneringen van Kornelis ter Laan Laan, Kornelis ter - As ik nou moar eerst wat verdain / jeugdherinneringen van Kornelis ter Laan

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.