Laan, Kornelis ter - Hoezen van Gruindiek / Grunneger verstelst

Schrijver:
Titel: Hoezen van Gruindiek / Grunneger verstelsters oet Laankmanstieden
ISBN: 9789033000027
Uitgever: Friese Pers Boekerij Uitgeverij Noordboek
Bijzonderheden: 2016, 152pp, paperback. Nieuw!
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Kornelis ter Laan (Slochteren 1871 - Utrecht 1963) was, voordat hij in 1914 de eerste rode burgemeester van Nederland werd in Zaandam (1914-1937), het eerste rode raadslid van Den
Haag (1905-1914). Daarnaast was hij 36 jaar lid van de Tweede Kamer voor de SDAP (1901-1936).
Tijdens zijn werkzame leven verschenen er bovendien zo'n 80 publicaties van zijn hand die hij deels in samenwerking met anderen samenstelde.
In Groningen werd Ter Laan - jarenlang voorzitter van het Grunneger Genootschap (1930-1961) - vooral bekend vanwege zijn Nieuw Groninger Woordenboek (1929), zijn Proeve van een Groninger Spraakkunst (1953) en de 2-delige Groninger Encyclopedie (1954).
In 1951 werd hij, ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag, door Prins Bernhard onderscheiden met de Zilveren Anjer voor 'het vastleggen van het streekeigene in Groningen' (zijn dialect- en volkskundestudies).
Datzelfde jaar schonk de Algemene Verain Grunnen hem een standbeeld in zijn geboortedorp, alwaar hij tevens tot ereburger werd benoemd: de gemeente plaatste een bank.
Om iets terug te doen voor 'zijn provincie en zijn volk', waar hij zijn leven lang met hart en ziel bij betrokken bleef, schreef de jubilaris 'Hoezen van Gruindiek', een bundel herinneringen aan zijn 'jongelingsjaren', in Slochteren tegen het eind van de 19e eeuw, over de mensen tussen wie hij opgroeide en waar hij zoveel van hield en hun gebruiken: warm geschreven portretjes.
Deze heruitgave werd ter gelegenheid van Ter Laan's 145e geboortedag aangevuld met foto's en een enkele aantekening door Kneels' jongste kleindochter Stip ter Laan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Laan, Kornelis ter - Hoezen van Gruindiek / Grunneger verstelsters oet Laankmanstieden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.