Irving, Washington - Verhalen van het Alhambra.

Schrijver:
Titel: Verhalen van het Alhambra.
ISBN: 9788487282812
Taal: Nederlands
Uitgever: Edilux
Bijzonderheden: 2006, paperback, 347 pp. Vertaling: Kris van Nijverseel en John Haasen.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Amerikaan Washington Irving (1783-1859) behoort tot het bevoorrechte rijtje romantische schrijvers die Spanje bezochten in een tijd dat het land nog met recht ongerept kon worden genoemd. Irving verbleef een aantal maanden in het Alhambra (letterlijk: het rode kasteel), het adembenemende gebouwencomplex (inclusief paleis en tuinen) dat eigendom was van de laatste islamitische vorsten van Granada, het laatste bolwerk van de Moren in Spanje. De neerslag van Irvings verblijf is te vinden in dit boek, dat voor het eerst in 1832 verscheen en waarschijnlijk het meest verkochte boek over het Alhambra is. Irving betoont zich met bijna onvoorwaardelijke bewondering voor het Spaanse heden en verleden een onversneden romanticus, maar dit heeft hem er niet van weerhouden zich uitvoerig te documenteren en goed om zich heen te kijken. Hij schreef een levendig, gevarieerd boek, waarin niet alleen het Alhambra stapje voor stapje wordt beschreven maar ook vele hoofdstukken zijn gewijd aan de geschiedenis en de legenden. Daarnaast schreef Irving uitvoerig over de Spanjaarden die zijn pad kruisten. Deze nieuwe vertaling laat helaas enigszins te wensen over, maar bevat vele prachtige illustraties (in kleur).
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.