Gibran, Kahlil - Over jong en oud

Schrijver:
Titel: Over jong en oud
Taal: Nederlands
Uitgever: Synthese, 2004
Bijzonderheden: Zeer net gebonden boek, 96 pag, ISBN 9789062719082
Prijs: € 3,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Over jong en oud / De optocht gaat over leven en dood, over ouderdom en jeugd. Juist in de tegenstelling van het leven weet Gibran altijd een verbinding te vinden vanuit de kracht van de liefde. Kathil Gibran, geboren in Libanon, leefde van 1883 tot 1931. In 1895 vertrekt hij met zijn moeder, zussen en broers naar Amerika. Op 15-jarige leeftijd gaat hij alleen naar Beiroet om aan het Instituut voor Wijsheid o.a. Arabisch, geschiedenis, cultuur en Frans te studeren. Hij ontwikkelde zich tot een indrukwekkend en poëtisch schrijver, een gevoelige schilder, een kritische filosoof en analyticus Recensie(s)

"Prozagedichten" van de Libanese dichter, denker en schilder (1883-1931) waarvan de Arabische versie voor het eerst in 1918 verscheen. Gibran, die vele jaren van zijn leven in Amerika doorbracht, geeft in deze gedichten zijn ideeen over het leven in de stad en over het leven buiten de stad, in de natuur. Het laatste gesymboliseerd door Terga, een knappe, sterke jongeman in de vrije natuur, het eerste door Ouderdom, een gebogen oude man in de stad. Tevens bevat deze uitgave (bijna de helft van het aantal pagina's) een biografische schets. Alleen daarom al, voor het verstaan van zijn werk, is deze uitgave de moeite waard. Ook worden in enkele pagina's de gedichten kort ingeleid.

(Biblion recensie, Redactie) en een wijs mens.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gibran, Kahlil - Over jong en oud

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.