Dr. J. Riemens Jr. - Het Honderd-Vragen-Boekje Catechisatieboek

Schrijver:
Titel: Het Honderd-Vragen-Boekje Catechisatieboekje voor aanstaande lidmaten
Taal: Nederlands
Uitgever: P.J. Mulder & Zoon Leiden 13e druk 1925
Bijzonderheden: paperback geniet 20pp. in goede staat, lichte schade onderkant rug, verkleurd, schaars
Prijs: € 12,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
100 vragen en antwoorden

Gepubliceerd op: 15 maart 1974Meer informatie
Dr. J. Riemens - oudste predikant - overleden
Tot voor kort nog zeer druk bezet
Op 99-jarige leeftijd is in Zeist de Hervormde emeritus-predikant dr. J. Riemens overleden. Dr. Riemens is tot voor enige tijd zeer actief geweest in het kerkewerk. Dr. Johannes Riemens werd op 25 februari 1875 geboren in de Hervormde pastorie van Driebergen. Hij bezocht het Erasmiaans Gymnasium te Rotterdam en studeerde theologie aan de Utrechtse universiteit en promoveerde op 10 december 1900 tot doctor in de godgeleerdheid op een proefschrift „Hel Symbolo-Fideïsme", destijds een belangrijke stroming in de protestantse theologie in Frankrijk. Zijn promotor was de godsdiensthistoricus prof. dr. G. H. Lamers.

LOOPBAAN

Op 17 maart 1901 werd dr, Riemens door zijn vader, dr. J. Riemens Sr., bevestigd als Hervormd predikant te Hoogland bij Amersfoort. In 1908 vertrok dr. Riemens Jr. naar Dedemsvaart en in 1917 werd hij door zijn oom, ds. C. L. Laan, bevestigd in zijn laatste gemeente, Leiden, waar hij in de wijkgemeente Pniëlkerk heeft gearbeid tot 1 januari 1944.
Op bijna 70-jarige leeftijd verkreeg hij eervol emeritaat. Sedertdien was hij een tijd lang hulpprediker van de „varende gemeente" te Leiden, daarna hulpprediker voor het ziekenhuiswerk in Delft. In 1949 verhuisde dr. Riemens naar Zeist, van waar hij tot 1962 bijstand in het pastoraat was in de Utrechtse wijk Hoograven. Vanaf 1962 tot voor kort was hij in dezelfde functie in Zeist werkzaam.
Toen wij hem in december 1972 interviewden was dr. Rierhens (bijna 98 jaar) nog zeer druk bezet: regelmatig preekte hij nog, hij was nauw betrokken bij het jeugdwerk in Zeist, deed veel huisbezoek en had de zorg van een drukke wijkgemeente. Zijn gezondheid was toen van dien aard, dat hij naar eigen zeggen nog graag wat langer zou mogen arbeiden in Gods wijngaard.
Dr. Riemens was een telg uit een predikantengeslacht. Zijn vader was predikant, zijn oom ds. Laan, zijn zoon, ds. S. Riemens, zijn schoonzoon, ds. F. A. Westhoff (emeritus te Kollum).

PUBLIKATIES

Uiteraard heeft de hoogbejaarde predikant in zijn leven veel bestuursfuncties, lidmaatschappen e.d. bekleed. Wij doen hier en daar slechts een greep uit die veelheid. Dr. Riemens zat in provinciale en classi-
cale kerkbesturen, was bestuurslid van het pacifistische „Kerk en Vrede", secretaris van de Hervormde Broederschap en oprichter daarvan, voorzitter van de commissie voor de Nieuwe Gezangenbundel {van 1938), lid van de commissie voor de nieuwe psalmberijming, een van de stuwende krachten achter „Kerkopbouw", etc. etc. Dr. RiemenS) was ook opvolger van dr. J. H. Gunning J . H. zn. als hoofdredacteur van het toen bekende weekblad „Pniël", dat later met „Timotheus" en „De Vriend des Huizes" fuseerde. Dr. Riemens was ook redacteur van „De Protestant", het blad van de Evangelische Maatschappij.
Van zijn hand zijn zeer veel boeken, artikelen, brochures e.d. verschenen. Wij noemen ervan: Wereldraadsel opgelost?; De strijd om de bijzondere openbaring; Is heet dogma van het plaatsvervangend lijden in strijd met het redelijk denken?; Christelijke Dogmatiek (een beknopt werkje, dat lange tijd grote belangstelling heeft getrokken); het Honderd Vragenboekje; Waarom niet Rooms-Katholiek?; Sociaal-economische ordening (samen met mr. A. B. Cohen Stuart); Openbaring en aanknopingspunt, enz. Zijn artikelen verschenen ook in „Stemmen voor Waarheid en Vrede", „Stemmen des Tijds", „Theologische Studiën en andere periodieken. Nog in het afgelopen jaar publiceerde dr. Riemens een boek over de christelijke hoop, geïnspireerd door Jürgen Moltman, die hij wel te marxistisch vond.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dr. J. Riemens Jr. - Het Honderd-Vragen-Boekje Catechisatieboekje voor aanstaande lidmaten Dr. J. Riemens Jr. - Het Honderd-Vragen-Boekje Catechisatieboekje voor aanstaande lidmaten Dr. J. Riemens Jr. - Het Honderd-Vragen-Boekje Catechisatieboekje voor aanstaande lidmaten Dr. J. Riemens Jr. - Het Honderd-Vragen-Boekje Catechisatieboekje voor aanstaande lidmaten Dr. J. Riemens Jr. - Het Honderd-Vragen-Boekje Catechisatieboekje voor aanstaande lidmaten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  139540805B021300
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.