n.n. - OUD-NEDERLANDSCHE LIEDEREN gezongen door Antoinette van

Schrijver:
Titel: OUD-NEDERLANDSCHE LIEDEREN gezongen door Antoinette van Dijk
Taal: Nederlands
Uitgever: Antoinette van Dijk/Electr. Boek- en Steendrukkerij C. Verweij Jz. Mijdrecht zj.
Bijzonderheden: paperback geniet 32 pp. in keurige staat, klein scheurtje links/boven , 35 liederen
Prijs: € 9,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Antoinette van Dijk (Amsterdam, 23 augustus 1879 - Den Haag, 24 juni 1975) was een operazangeres en zangeres van Oudhollandse liedjes.

Biografie
Van Dijk werd opgeleid als zangeres door Catharina van Rennes en zong vervolgens opera in Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland, Italië en Nederland. Haar zangcarrière kwam ten einde toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak. In 1915 maakte ze nog een tournee met de zanger Jean-Louis Pisuisse; ze bracht een repertoire van Oudhollandse liedjes. Ze trad ook op met de zanger Jan van Riemsdijk.

Vanaf 1919 verzorgde Antoinette van Dijk kindermiddagen met zang en voordrachten. Ze schreef onder meer de sinterklaasliedjes 'Vijf december, vijf december / ha, dat is de blijde dag', 'Wees welkom vandaag in ons midden / ziet, uw zetel staat al klaar', en het nog steeds gezongen "Dag Sinterklaasje", waarin de naam Zwarte Piet voor het eerst voorkomt.

In mei 1924 debuteerde ze voor de microfoon van de Hilversumsche Draadlooze Omroep met een kinderuurtje. Zestien jaar lang was ze wekelijks present met verhalen, liedjes, spelletjes, raadsels en gasten. In een aparte rubriek feliciteerde ze jarige kinderen. In maart 1926 kwam er een ziekenuur bij. Bekend werd Ons Spaarpotje, een fonds waarin luisteraars geld kunnen storten waarvan radiotoestellen gekocht kunnen worden voor ziekenhuizen, kindertehuizen en ouden van dagen. Ze schreef ook veel voor de Radiobode, het programmablad van de AVRO. Veel van haar verhalen en liedjes zijn ook uitgegeven. In mei 1940, direct na de Duitse bezetting, werd ze met de andere joodse medewerkers door AVRO-directeur Willem Vogt ontslagen.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

n.n. - OUD-NEDERLANDSCHE LIEDEREN gezongen door Antoinette van Dijk n.n. - OUD-NEDERLANDSCHE LIEDEREN gezongen door Antoinette van Dijk n.n. - OUD-NEDERLANDSCHE LIEDEREN gezongen door Antoinette van Dijk n.n. - OUD-NEDERLANDSCHE LIEDEREN gezongen door Antoinette van Dijk n.n. - OUD-NEDERLANDSCHE LIEDEREN gezongen door Antoinette van Dijk

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.