Jan Joost Lindner - Ludieke uren

Schrijver:
Titel: Ludieke uren
ISBN: 9789057303715
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Goed
Prijs: € 16,80
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:
Auteur: Jan Joost Lindner

Ludieke uren
Ludieke Uren is geen gewoon spelletjesboek. Geen overloed aan doorgaans onleesbare spelregels, maar een subjectieve, culturele en historische benadering van het spelen.
Lindner, voormalig journalist van de Volkskrant, beoefent zelf vijf denksporten en is zijn hele leven al een spelletjesgek. In Ludieke Uren beoordeelt hij tientallen bekende en minder bekende spellen. Risk, Monopoly en Kolonisten van Catan uiteraard, maar ook Pandoeren, Kruisjassen en Triktrak; vergeten spellen, waar onze (over) grootouders zich mee vermaakten.
Een spel houdt veel meer in dan willen winnen. Spellen hebben onvermoede avontuurlijke kanten en soms ook akelige trekjes. Lindner geeft aan hoe en waarom een spel leuk is, hoe te vari n en wat de beste manier van spelen is, ook qua tactiek. Daarbij verweeft hij zijn eigen � ruime � speelervaring met anekdotes, geschiedenis en literatuur. De cultuur, de sfeer en de speciale vreugde van de afzonderlijke spellen staan voorop. Daarnaast bevat het boek bijzondere hoofdstukken over spelersbargoens, vals spelen en Homo Ludens, die wonderlijke studie van John Huizinga over het spelplezier.
Door bijte dragen aan de (historische) kennis van wat mensen spelen, hoopt hij hun spel meer diepgang te kunnen geven. Het liefst echter wil hij anderen stimuleren om een nieuw spel te proberen en de vreugde daarvan te beleven. �Het is als een nieuwe liefde en iedereen zou het van tijd tot tijd moeten proberen. �
Verder lezen

Per Boek Wijzer

Per Boek Wijzer uit Heerhugowaard

Logo Per Boek Wijzer

Nederland Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten binnen Nederland. Betaling kan via onze webshop.