Jozef Van Osta: - Averbode, Zes eeuwen orgelbouwkunst in Braban

Schrijver:
Titel: Averbode, Zes eeuwen orgelbouwkunst in Brabant. 3 delen
Uitgever: Averbode , Van Osta, augustus 2019
Bijzonderheden: 600 bladzijden, 3 delen gebonden met harde kaft, vierkleurendruk, drie delen in gekartonneerd foedraal. Nederlandse tekst met een samenvatting in het Frans, Engels en Duits. ISBN 9782960236309.
Prijs: € 165,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
volume 1 ; Acien Régime / Volume 2 ; vanaf de oprichting 1834 tot en met vandaag. / Volume 3; Archivalia, Bijlagen, Bibliografie, Index. / De Norbertijnenabdij van Averbode kent een unieke orgelbouwgeschiedenis. Vanaf de vijftiende eeuw tot vandaag heeft de orgelcultuur er een eminente plaats gekregen. Het rijke abdijarchief getuigt van de bouw en het onderhoud van verschillende opvallende instrumenten : het laatgotisch instrument, het renaissance-orgel en zijn verbouwingen tot barokorgel, het barokorgel uit de achttiende eeuw, de overgang van de klassieke periode naar de romantiek met de bouw van het monumentaal romantisch orgel tot het huidige orgel dat dateert uit het begin van de eenentwintigste eeuw. Gebaseerd op grondig archiefonderzoek en literatuur-studie beschrijft norbertijn Jozef Van Osta in dit driedelige werk de volledige orgelgeschiedenis van de abdij. De verschillende instrumenten worden gedetailleerd voorgesteld. Ook de orgel- bouwers krijgen ruime aandacht. Voorafgaand aan de barok- periode werkte een schare aan gerenommeerde orgelbouwers in Averbode : Willem Boets van Heyst, Anthonis Toers, Gielis Brebos, Martin Posselius, Jan Dillingen, Jan van Weert en Jan Dekens. Het barokorgel van Guillaume Robustelly vormt een hoogtepunt dat door de troebelen tijdens en na de Franse tijd te snel uit de abdij verdween. In de periode van de romantiek werd het kleine orgel van Arnold Graindorge vervangen door het massief instrument van Hippolyte Loret. Het koororgel van Bernard Pels en het transeptorgel van Léon III Verschueren laten vandaag opnieuw barokke klanken horen in de abdijkerk.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jozef Van Osta: - Averbode, Zes eeuwen orgelbouwkunst in Brabant. 3 delen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.