Grün, Anselm - Bezielend leidinggeven

Schrijver:
Titel: Bezielend leidinggeven
ISBN: 9789025953133
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have / Lannoo - 2e druk, 2003.
Bijzonderheden: Paperback, 140pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 6,25
Verzendkosten: € 3,48 (binnen Nederland)
Meer info:
Veel boeken en seminars over management leggen het accent op nog meer efficiency en het succes van de organisatie. Ze gaan echter voorbij aan de mens achter de leidinggevende.
Anselm Grün gaat uit van een ander 'managementmodel': de 1500 jaar oude Regel van Benedictus die weer volstrekt actueel is en een antwoord heeft op essentiële vragen van onze tijd. Volgens Benedictus is een leidinggevende iemand die het leven dient en mensen bezielt. Zelfkennis, mensenkennis, creativiteit en fantasie zijn hierbij voorwaarden. //

Recensie(s)
Leiding geven en bezieling vormen in de actuele managementliteratuur een populair begrippenpaar. Achter technocratische managementmodellen dreigen leidinggevende en werknemer als mens verloren te gaan die immers als 'human capital' de sleutel zijn tot het succes van elke organisatie. De auteur van deze spirituele uitgave is monnik en als kellenaar van de benedictijner abdij in Munsterschwarzach manager van twintig bedrijven met ongeveer driehonderd werknemers. De auteur is tevens bedrijfskundige, theoloog en dieptepsycholoog die als manager zijn denken ontleent aan en zijn handelen baseert op de 1500 jaar oude 'Regel' van Benedictus, die hij praktisch vertaalt naar de managementpraktijk van alledag. Leiding geven is dienen en mensen bezielen, waardoor op organisatieniveau een heiligdom wordt geschapen waarin mensen opbloeien, het bedrijf floreert en de leidinggevenden zelf vreugde en voldoening ervaren. Een boeiende en verrijkende uitgave die uitnodigt tot reflectie en inkeer.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!
Betaling na ontvangst boeken!
Betaling via PayPal is mogelijk!
SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!
PORTOKOSTEN:
NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.48 euro
Boek boven de 350 gram 4.35 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro //
BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 2.85 euro
Boek boven 350 gram 4.75 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.95 euro
ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.
Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.