Messing, Marcel - Een land zonder pad Stromend als water

Schrijver:
Titel: Een land zonder pad Stromend als water
ISBN: 9799069634523
Taal: Nederlands
Uitgever: Altamira, 1999
Bijzonderheden: gebonden hardcover, naam uitgegumd verder als nieuw
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Recensie
Dit boek kent dertig teksten, van elk drie pagina's, 'om over te mijmeren' zoals de auteur aangeeft. Het geheel is een pleidooi om het leven te zien als een stroom, een beweging, een voortdurende verandering. Want 'gehechtheid is het begin van het lijden, de pleister op de wond van verlangen'. Zich aan niets hechten is wijs zijn als de wind en het water die hun eigen weg gaan. Dit impliceert: het verlaten van platgetreden paden, teneinde zich de waarheid bewust te worden en te kunnen 'verzinken in het grenzeloze mysterie van het zijn'. Onder dat motto belicht Messing thema's als geboorte en dood, ouder worden, roem en eer, geven en ontvangen. Elke tekst opent met een citaat uit een van de wijsheidstradities en sluit met een kort, prikkelend verhaal. De bundel eindigt met een poëtische beschouwing over liefde. Messing zoekt, net als in zijn eerder verschenen boeken en artikelen, opnieuw naar een synthese tussen Oosterse en Westerse wijsheid. Met sfeervolle, paginagrote illustraties in zwart-wit en bronvermelding. Gedrukt in een vrij kleine letter.
(Biblion recensie, Ton Smits)
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,
Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.
Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 9,50 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.
Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496
Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).
Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.