Greene, Liz en Howard Sasportas - De ontwikkeling van de persoo

Schrijver:
Titel: De ontwikkeling van de persoonlijkheid Vier voordrachten over psychologische astrologie
ISBN: 9789063781675
Taal: Nederlands
Uitgever: Schors
Bijzonderheden: 1988 / paperback / 366 pag. / 592 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
De huidige psychologische astrologie bezit, net als de Romeinse god Janus, twee gezichten. Enerzijds is zij het mes dat onze complexen en motieven blootgelegd, anderzijds is zij het vergrootglas waarmee wij kunnen kijken naar de zin van onze conflicten in de context van onze levensreis. Psychologische astrologie is geen koffiedikkerij, maar een betrouwbaar gebleken hulpmiddel bij het zoeken naar de zin van ons leven.

Binnen het raam van deze visie bespreken de auteurs o.a. de stadia van de kinderjaren. Het ouderlijk huwelijk in de horoscoop (dat ons leert hoe vaak wij de relatiepatronen van onze ouders herhalen) subpersoonlijkheden en psychologische conflicten over de tegenstrijdigheden in ons karakter en Puer en Senex dat de symboliek van de eeuwige jeugd en die van de oude man vergelijkt.

Door de discussievorm waarin het boek geschreven is, komt het complexe proces van de ontwikkeling van de persoonlijkheid niet alleen helder uit de verf, maar ervaren wil bovendien, hoe de psychologische interpretatie van de horoscoop bijdraagt tot begrip en (zelf) kennis.
Toon minder
Recensie(s)
Onder de auteurs over moderne astrologie valt de psycho-analytica L. Greene positief op door vijf factoren: haar heldere, humoristische manier van schrijven, haar rustige betoogtrant, haar reele uitgangspunten, haar oog hebben voor noden en mogelijkheden van anderen en haar aandragen van zinvolle suggesties. Ook in dit boek, dat zij samen met de Engelsman Sasportas schreef, slaagt zij er hierdoor in de lezer het ingewikkelde proces van de groei van onze persoonlijkheid stap voor stap te doen volgen en ons te laten zien waar en hoe wij moeten handelen om onze leefsituatie idealer te maken. De hoofdstukken over 'Het ouderlijk huwelijk in de horoscoop' en over 'Puer en Senex', waarin de symboliek van de jeugd en die van de ouderdom vergeleken worden, zijn schoolvoorbeelden van wat je met meer zelf-inzicht aan wonderen van volwassenwording tot stand kan brengen. Een wijs, praktisch boek, geschikt voor astrologen en niet-astrologen, en een van de veel betere.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Greene, Liz en Howard Sasportas - De ontwikkeling van de persoonlijkheid  Vier voordrachten over psychologische astrologie Greene, Liz en Howard Sasportas - De ontwikkeling van de persoonlijkheid  Vier voordrachten over psychologische astrologie Greene, Liz en Howard Sasportas - De ontwikkeling van de persoonlijkheid  Vier voordrachten over psychologische astrologie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.