Camphausen, R.C. - Heksen en Heidenen / een lexicon over de ges

Schrijver:
Titel: Heksen en Heidenen / een lexicon over de geschiedenis, rituelen, symbolen en tradities van heksen, magiers, sjamanen en tovenaars
ISBN: 9789063785826
Taal: Nederlands
Uitgever: Schors bv, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2004 / 202pp / Paperback / In Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 33,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

In vroeger tijden werd iedereen die zich met hekserij en magie bezighield - op gruwelijke wijze - met de dood bestraft. Toch bleven er heksen en magiërs bestaan en werden zij heimelijk en niet zonder risico voor de betrokkenen, geraadpleegd bij ziekte en problemen over liefde, vruchtbaarheid en succes. De (praktische) huismiddeltjes van deze heksen en magiërs hadden in die tijd vaak een beter resultaat dan de (lap-)middelen van de reguliere geneeskunde en de Kerk.
Gelukkig is men tegenwoordig toleranter geworden; 'Heks-zijn' is nu heel gewoon en het 'kruidenvrouwtje' is nu een 'alternatieve therapeut'. In de Verenigde Staten wordt Wicca, een specifieke heksen-stroming, zelfs als officiële religie erkend. Veel van de oorspronkelijke heksenkennis en -tradities worden nog steeds met succes toegepast en op tal van plaatsen over de hele wereld komen we nog veel van deze 'heksensymboliek' en 'heksenwijsheid' tegen.
Heksen en Heidenen is een geslaagde poging deze belangrijkste symbolen en hun achtergronden samen te voegen tot een geheel. Het boek geeft een introductie over hekserij in het algemeen en bevat een overzichtelijk en schitterend geïllustreerd lexicon waarin alle relevante rituelen, symbolen, tradities, personen, enz. uitgebreid besproken worden. Enkele veelvoorkomende rituelen worden toegelicht met een voorbeeld.
Uiteraard ontbreekt in dit lexicon ook de Wiccan Rede niet.

Heksen en Heidenen biedt een actueel overzicht van alle heidense disciplines, gebruiken en symbolen en is een naslagwerk dat in geen enkele magische bibliotheek mag ontbreken.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Camphausen, R.C. - Heksen en Heidenen / een lexicon over de geschiedenis, rituelen, symbolen en tradities van heksen, magiers, sjamanen en tovenaars

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.