Plantinga, Wil - HISTORISCHE KLOKKENSTOELEN IN NEDERLAND - Als

Schrijver:
Titel: HISTORISCHE KLOKKENSTOELEN IN NEDERLAND - Als Nieuw!
Taal: Nederlands
Uitgever: Friese Pers Boekerij - Leeuwarden 2008
Bijzonderheden: 2008, 144 blz., rijk geillustreerd, orig. omslag ca. 24x14cm., Als Nieuw!
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,35 (binnen Nederland)
Meer info:
Wil Plantinga. HISTORISCHE KLOKKENSTOELEN IN NEDERLAND, 144 blz., talrijke afbeeldingen, origineel omslag ca. 24x14cm., uitgave de Friese Pers Boekerij, Leeuwarden 2008. Een perfect exemplaar van deze interessante en fraaie uitgave! Kzw8/+

Samenvatting: Handzame en complete gids met alle oude klokkenstoelen in Nederland, rijk geïllustreerd en voorzien van kaartjes.
De klokkenstoel in Greonterp staat tegenover het voormalige huis van Gerard Reve. En in Katlijk en Oudehorne worden tussen 21 en 31 december de klokken onophoudelijk geluid om boze geesten te verdrijven. In deze waardevolle cultuurhistorische gids zijn alle oude klokkenstoelen van Nederland opgenomen. Vaak werden ze opgericht in armere gebieden waar men geen kerk kon betalen. De lezer kan zelf routes uitstippelen.

Recensie: Hier vindt men omschrijvingen van elk van de zeventig historische klokkenstoelen in ons land, verreweg de meeste in Friesland, met historie, vorm, bouwmateriaal etc., maar ook een fraaie kleuren of zwart-witfoto. Een klokkenstoel is een stellage van dikke houten of ijzeren balken, waarin een of meer klokken zijn opgehangen. De klokken werden geluid voor religieuze doeleinden en onder andere voor gevaar, dreigend natuurgeweld of feestelijke gebeurtenissen. De gegevens van de historische klokkenstoelen zijn compleet, vergezeld van die over de klokken, met o.a. opschrift en gebruik. Met een (niet uitgediepte) lijst van tachtig andere (niet historische) klokkenstoelen in Nederland. Tevens een lijst met spreekwoorden met klokken, klepels, enz. Een waardevolle documentatie, bovendien een handzaam, sympathiek en nuttig werk.

G. Abma
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Plantinga, Wil - HISTORISCHE KLOKKENSTOELEN IN NEDERLAND - Als Nieuw! Plantinga, Wil - HISTORISCHE KLOKKENSTOELEN IN NEDERLAND - Als Nieuw! Plantinga, Wil - HISTORISCHE KLOKKENSTOELEN IN NEDERLAND - Als Nieuw!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Lage Landen

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Lage Landen
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Lage Landen een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Lage Landen vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Lage Landen kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.