Jean-Francois Lyotard - Het onmenselijke / Causerieen over de t

Schrijver:
Titel: Het onmenselijke / Causerieen over de tijd
ISBN: 9789039100301
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok Agora / DNB Pelckmans
Bijzonderheden: 1992, 160pp. Softcover. Zeer Goed
Prijs: € 19,90
Verzendkosten: € 4,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Lyotard, tot 1987 hoogleraar in de Wijsbegeerte (esthetica) aan de universiteit van Parijs-VIII, is een belangrijke Europese filosoof die op originele wijze de prikkelende taak die Socrates aan de wijsbegeerte toewees, voortzet. Hij radikaliseert de strukturalistische kritiek: de decentrering van het subjekt is de belangrijkste karakteristiek van dit denken dat men poststrukturalistisch en postmodern noemt. De in deze bundel gepresenteerde essays zijn alle voor een breed publiek geschreven en zijn daardoor goed toegankelijk, terwijl zij tegelijk een echte kennismaking bieden met de belangrijke themata die de auteur aansnijdt. Onmenselijk is allereerst het systeem, d.w.z. het samengaan van technologie, wetenschap en kapitaal in een stuurloze dynamiek die uitgaat van 'alles kunnen', 'alles weten' en 'alles hebben'. Een tegenwicht tegen dit systeem is niet te vinden in een idee van de menselijkheid, maar in het alternatieve, in een 'tweede', positieve vorm van tegendraadse Onmenselijkheid, in datgene dat aan de greep van de mens ontsnapt. De Nederlandse vertaling is zorgvuldig.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jean-Francois Lyotard - Het onmenselijke / Causerieen over de tijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Vico

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Vico
  • Na uw bestelling ontvangen u en Vico een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Vico vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Vico kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.