Vermeyden, Paula - Van Aegir tot Ymir / personages en thema s u

Schrijver:
Titel: Van Aegir tot Ymir / personages en thema s uit de Germaanse en Noordse mythologie
ISBN: 9789061686613
Taal: Nederlands
Uitgever: SUN
Bijzonderheden: 2000 / 261pp / Paperback / In Zo Goed als Nieuwstaat
Prijs: € 90,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

Scandinaviërs zich het langst kunnen onttrekken aan de kerstening. Zo kwam het dat de eigen schaar van goden, helden, reuzen en andere mythische wezens in die landen het best in herinnering is gebleven en haar neerslag heeft gevonden in de Edda's en andere verhalen. In het hoge Noorden zijn ze in gedichten en vertellingen blijven leven: de Asen en de Wanen, Wodan/Odin, Donar/Thor, Freyr, Freyja en vele anderen. De verhalen vertellen over het begin van hun wereld, over hun avonturen en over het einde van alles, Ragnarök. En sommige goden zijn later, vooral in de Romantiek, weer teruggekeerd in de Europese cultuur, via de beeldende kunsten, het toneel en de literatuur, de Wagner-opera's en andere kanalen.

Paula Vermeyden, specialiste in de (Oud-) IJslandse letterkunde, en Arend Quak, specialist op het gebied van het Oudgermaans, bieden een alfabetisch geordend tableau van deze wondere verbeeldingswereld, die zo ver afstaat van de Europese hoofdstromen van de klassieke oudheid en het christendom.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vermeyden, Paula - Van Aegir tot Ymir / personages en thema s uit de Germaanse en Noordse mythologie

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.