Hesselink-van der Riet, Tilly en Wilhelm Kohl (bew.) - De heerl

Schrijver:
Titel: De heerlijkheid Bevervorde / Beverförde in Twente. Oorkonden en regesten in het Nederlands en het Duits 1329-1575. Kort overzicht van beleningen verkopen en registers 1251-1561.
ISBN: 9789080982819
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting De Twentse Krans, Albergen
Bijzonderheden: Gebonden, 2005, 188 blz. Met foto's, facsimile's, tekeningen, kaarten en een index.
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze publicatie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Twentse Krans en Prof. Dr. Wilhelm Kohl. De Twentse Krans heeft de enorme inzet, kennis, discipline, hulpvaardigheid en grote liefde voor de geschiedenis van Prof. Kohl hoog gewaardeerd. Het leuke bij een historisch onderzoek in de Middeleeuwen is, dat nieuwe ontdekkingen zoveel plezier geven. Of deze nu in Westfalen of in Twente plaats vinden, dat maakt geen verschil. Want eeuwen lang hebben beide gebieden elkaar nodig gehad en dat is nog steeds het geval. Men voelt elkaar aan. Het is heel bijzonder dat deze uitgave van de nieuw ontdekte heerlijkheid Bevervorde mogelijk is geworden. De adellijke familie Van Bevervorde was in de Middeleeuwen zeer mobiel en had een groot sociaal netwerk, zowel in Nederland als in Westfalen. Het was een familie van ministerialen – dienstmannen – die van bovenregionale betekenis waren. Bovendien hadden ze vele bezittingen en kregen belangrijke ambten toebedeeld. Daarom is de Krans verheugd, dat ze een bijdrage kan leveren aan nieuw ontdekte Twentse-Westfaalse geschiedenis. Er is een tijd geweest dat de mensen in Duitsland en het oosten van Nederland nauw aan elkaar verwant waren. De huidige grenzen zijn sinds 1648 bij de Vrede van Münster bevestigd. Europa wordt nu steeds meer een eenheid en de belangstelling voor de geschiedenis over grenzen heen groeit.
Dat heeft geresulteerd tot de uitgave van de onbekende heerlijkheid Bevervoorde in Twente met eeuwenoude banden in Westfalen. De historische samenhang tussen de Nederlandse en Westfaalse regio is duidelijk en de samenwerking is buitengewoon.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.