Richter, Jutta - De oorsprong van alles

Schrijver:
Titel: De oorsprong van alles
ISBN: 9789460050046
Taal: Nederlands
Uitgever: Brandaan
Bijzonderheden: 2009, 105pp, Gebonden, hardcover met stofomslag. In nieuwstaat.
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Het geluk was zo groot dat Adam het niet bevatten kon. Soms werd hij midden in de nacht wakker en dan lag hij een tijdlang naar haar ademhaling te luisteren.
In het begin is er alleen geluk, maar dan wordt de appel geplukt. Alles verandert. Waarom? vraagt Adam zich af. Hij had het toch altijd goed gehad, zo samen met de heer. Ze waren vrienden. Had hij er niet alles aan gedaan om de tuin van de heer op orde te houden? En dat zou nu allemaal vergeefse moeite zijn geweest?
Alleen vanwege een appel?

Het is het oudste, maar meest herkenbare liefdesverhaal van de wereld. We lezen over jaloezie en wrok, over verdriet en vertwijfeling, maar bovenal over het eeuwig grote verlangen naar liefde en leven.
In haar heldere en poëtische stijl vertelt Jutta Richter het verhaal van de eerste mensen opnieuw en anders. Zij vertelt over het geluk en de ondergang van de eerste familie, over de oorsprong van alle haat en nijd, maar ook over het eindeloze verlangen naar liefde en verzoening.

Jutta Richter (1955) studeerde theologie, germanistiek en communicatie in Münster. Voor haar kinderboeken ontving ze diverse prijzen, in binnen- en buitenland.

Ulrich Greiner in Die Zeit over Jutta Richters werk:
'Er zijn imposante, prachtig veelvormige kunstwerken, kathedralen, symfonieën, romans, en men buigt verwonderd voor hun grootheid. Soms echter ontstaat er een kort gedicht, een tere melodie, een onbeduidende miniatuur, en men is betoverd. Je voelt hoe je hart zich ontspant, en wie het water in de ogen schiet, hoeft zich niet te schamen.'

Thomas Meuer in Theologie und Literatur over De oorsprong van alles:
'Jutta Richter laat haar lezer peinzend achter: hoe kan het dat de mens, die eindeloos verlangt naar liefde en leven, toch altijd weer strandt op jaloezie, wrok, verdriet en vertwijfeling.'
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Richter, Jutta - De oorsprong van alles

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.