Emiel Lamberts - universiteit te Leuven 1425-1985

Schrijver:
Titel: universiteit te Leuven 1425-1985
Uitgever: , Universitaire Pers Leuven, 1988
Bijzonderheden: Gebonden, Hardcover met stofomslag compleet. Nederlandstalig | 485 pagina's. . ISBN 9789061862680.
Prijs: € 35,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
In 1975 verscheen b.g.v. het 550-jarig bestaan van de universiteit van Leuven een groots opgezette geschiedschrijving, inclusief de geschiedenis van de gebouwen, de bibliotheek en het studentenleven. De nieuwe editie van dit gedenkboek is met nieuw onderzoek verbeterd en aangevuld met een vierde deel over de Katholieke Universiteit Leuven na het vertrek van de franstaligen in 1968. De grootste universiteit van Belgie was vanaf 1425 tot de oprichting van de universiteit van Leiden in 1574 de enige universiteit in de toenmalige Nederlanden. Van 1817-1830, toen Belgie met Nederland verenigd was, werd zij rijksuniversiteit. In 1834 werd door de Belgische bisschoppen een franstalige Katholieke Universiteit opgericht, die als een van de staat onafhankelijke instelling aansloot bij de middeleeuwse Alma Mater. De plaats van de universiteit in de geestelijke en maatschappelijke ontwikkelingen, eerst van de Nederlanden (o.a. Erasmus, Jansenisme) en later van Belgie (o.a. de taalstrijd), komen goed uit de verf. De geschiedenis is boeiend beschreven met prachtige illustraties, voor een deel in kleur. Met uitvoerige geannoteerde bibliografie.NBD|Biblion recensie, Drs. N. Versluis.)
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Emiel Lamberts - universiteit te Leuven 1425-1985

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.