Escher, R. & Escher, M.C. - Beweging en metamorfosen. Een brief

Schrijver:
Titel: Beweging en metamorfosen. Een briefwisseling
ISBN: 9789029081832
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, Landshoff
Bijzonderheden: 1985, 82 pp., paperback
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In 2 briefclusters van 1943 en 1957 tussen Maurits, graficus en zijn jongere neef Rudolf, componist en dichter, gaat het om de vraag, in hoeverre vergelijking mogelijk is tussen maatsoorten of beweging in muziek en vormstructuren in de beeldende kunst, met name de metamorfosen in de "regelmatige vlakverdeling" op prenten van Maurits. Het initiatief tot samenwerking gaat uit van Rudolf, die Maurits verzoekt om houtsneden te maken bij zijn gedicht. Omdat de ideeen van beide kunstenaars over tijd en beweging niet op een lijn liggen, komt de samenwerking nooit tot stand. Een aantal brieven behandelt familieaangelegenheden. Bijgevoegd zijn o.a. recensies van muziekuitvoeringen, een essay over R. Dufuy, schilder van het musiceren, en biografieen in jaartallen. Geillustreerd met 6 prenten, 3 foto's en 2 partituurbladzijden. Een interessante discussie voor degenen die geinteresseerd zijn in het werk van beide kunstenaars en in een vergelijking van muziek en beeldende kunst.
Verder lezen

Books 4 Life Utrecht

Books 4 Life Utrecht uit Utrecht

Logo Books 4 Life Utrecht

Books 4 Life Utrecht
Winkel: Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.
De boeken die online worden aangeboden, staan niet in de winkel te koop. Stuur via de knop "Stel een vraag" hieronder een bericht als u een boek graag wilt inzien. Dan wordt het voor u in de winkel klaargelegd.
Books 4 Life Utrecht is een tweedehands boekhandel voor het goede doel en onderdeel van een keten van Books 4 Life winkels met vestigingen in 6 steden. 90% van de omzet wordt geschonken aan goede doelen. De helft gaat naar Amnesty International en Oxfam/Novib. De andere helft naar lokale goede doelen die door de vrijwilligers zelf worden geselecteerd.
In de winkel van Books 4 Life Utrecht tref je een gevarieerd aanbod van mooie boeken, LP's, CD's & DVD's die bijzonder schappelijk geprijsd zijn (€1, €3, en €5). De winkel draait volledig op vrijwilligers.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Escher, R. & Escher, M.C. - Beweging en metamorfosen. Een briefwisseling Escher, R. & Escher, M.C. - Beweging en metamorfosen. Een briefwisseling

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Books 4 Life Utrecht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Books 4 Life Utrecht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Books 4 Life Utrecht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Books 4 Life Utrecht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Books 4 Life Utrecht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.