Clemen, Sam Van - Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog. Musea,

Schrijver:
Titel: Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog. Musea, forten, kaarten, historie, slagvelden, wandelroutes, oorlogskerkhoven.
ISBN: 9789002223556
Taal: Nederlands
Uitgever: Standaard, Antwerpen
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2008, 476 blz. Met foto's, kaarten en een index. Pakketpost.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In dit boek gidst historicus Sam Van Clemen de lezer langs bekende en minder bekende plaatsen in België uit de Grote Oorlog. Het gaat daarbij steeds om interessante plaatsen die ook toegankelijk zijn voor het publiek (de forten rond Luik, Namen en Antwerpen komen daardoor slechts gedeeltelijk aan bod). De locaties werden ruwweg ingedeeld volgens het verloop en de geografische spreiding van de oorlog, met o.m. hoofdstukken over de Duitse inval in 1914, de bezette gebieden, de Westhoek (die vier jaar lang standhield), het bevrijdingsoffensief, en de nasleep van de oorlog. De teksten worden ondersteund met zwart-witfoto's en duidelijke detailkaarten. Als eerste bijlage is er een uitgebreide tabel met informatie over de talloze begraafplaatsen en kerkhoven van militairen (uiteenlopende nationaliteiten, aantal graven etc.). Verder bevat het boek ook een overzicht van Belgische gemeenten waar tijdens de Duitse inval in 1914 minstens tien burgerslachtoffers vielen. Achteraan volgen een bibliografie en een register van plaatsnamen.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Clemen, Sam Van - Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog. Musea, forten, kaarten, historie, slagvelden, wandelroutes, oorlogskerkhoven.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.