Anbeek, Christa - Overlevingskunst Leven met de dood van een

Schrijver:
Titel: Overlevingskunst Leven met de dood van een dierbare
ISBN: 9789025959791
Taal: Nederlands
Uitgever: Have, Ten
Bijzonderheden: 2012 5e druk / paperback / 223 pag. / 352 gram / gelezen en in goede staat; wel naam voorin geschreven
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Op jonge leeftijd verliest filosofe Christa Anbeek in korte tijd haar ouders en broer. Met haar vele vragen over de dood komt zij uit bij het boeddhisme. Als jaren later haar partner plotseling overlijdt, wordt haar leven opnieuw door elkaar geschud. Denken over de dood staat opnieuw op haar agenda, want de oude antwoorden voldoen niet meer.

‘Overlevingskunst’ is het verslag van Anbeeks nieuwe zoektocht. Ze gaat te rade bij hedendaagse denkers, leraren en schrijvers – onder anderen Joep Dohmen, Wilhelm Schmid, Patricia de Martelaere, Christien Hemmerechts, Rutger Kopland, Pim van Lommel en Thich Nhat Hanh – en wil weten wat zij te bieden hebben met het oog op de dood. Is er een houding van levenskunst te vinden als je geliefde sterft, of is het puur een kwestie van overleven?

Christa Anbeek (1961) is universitair docent Levensbeschouwelijke reflectievaardigheden en boeddhisme aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Ook in haar eerdere boeken – onder meer ‘Zin in zen’ (2003) en ‘Mimi en Akiko’ (2005) – stonden vragen over zingeving aan leven en dood centraal.

Recensie(s)
Het is niet alleen omdat haar beroep universitair hoofddocent bestaansfilosofie is, dat deze auteur intens bezig is met de dood. Ook haar persoonlijke ervaringen, (op jonge leeftijd verlies van haar familie en partner) hebben haar aan het zoeken gezet naar en aan het schrijven over de dood. Ze begint haar boek met een brief vooraf aan haar dochter en daarvan de eerste treffende zin: "Het liefst zou ik je schrijven: het hoofdstuk 'dood' is afgesloten, ik leef weer, vol, want wat is een beter antwoord op de dood dan het leven zelf?" Het boek boeit door haar geweldige manier van schrijven van het begin tot het einde. Het onderwerp: een zoektocht naar antwoorden op het waarom van de dood. En ook op de vraag: hoe overleef je en hoe kun je goed overleven na de dood van een geliefde. En op de eeuwige vraag: wat is er na de dood? De zoektocht gaat voor haar via eeuwenoude filosofen en religieuze denkers. Maar vooral is zij zeer belezen; zij haalt ook moderne auteurs aan. Het boek is helder en boeiend geschreven, ook voor mensen, die niet universitair geschoold zijn zoals de auteur.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anbeek, Christa - Overlevingskunst   Leven met de dood van een dierbare Anbeek, Christa - Overlevingskunst   Leven met de dood van een dierbare Anbeek, Christa - Overlevingskunst   Leven met de dood van een dierbare

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.