Overmeire, Karim van. - Het Verloren Vaderland. Het Verenigd Ko

Schrijver:
Titel: Het Verloren Vaderland. Het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden 1815-1830.
Taal: Nederlands
Uitgever: Egmont Uitgeverij.
Bijzonderheden: 2005, 317 pagina's, softcover, zw/w. en kleurenillustraties, index, mooi exemplaar.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
“Na de nederlaag van Napoleon wordt het “Koninkrijk der Nederlanden” gesticht. Het omvat de gebieden die vandaag Nederland, België en Luxemburg vormen. Aan het hoofd van het Koninkrijk komt Willem I te staan. Hij is een man met een buitengewone werklust.Hij ondersteunt de economie en zorgt o.m. voorde aanleg van het kanaal Gent-Terneuzen.
De Antwerpse haven kent in deze periode een buitengewone groei. De reeds ver gevorderde verfransing in de Vlaamse provincies wordt teruggedrongen. De overheid bouwt een netwerk van lager en middelbaar onderwijs in het Nederlands. In Gent en Leuven komen er universiteiten. Nederlands wordt de officiële bestuurstaal. De Pruisische ambassadeur schrijft in 1826 dat koning Willem “zijn land rijk, gelukkig en bloeiend heeft gemaakt en naar buiten toe onafhankelijk en gerespecteerd”.

Het boek doet in 14 hoofdstukken uitgebreid verslag van de ontwikkeling en de teloor gang van Het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.
Een uitgebreide bibliografie en trefwoordenlijst completeren het boek, tot een heel interessant stuk Vaderlandse geschiedenis.
Indien dit koninkrijk had blijven bestaan, dan zou het vandaag welicht 26 miljoen inwoners geteld hebben, waarin 22 miljoen Nederlandstaligen. het land zou in de Europese Unie het politiek gewicht van een middelgrote lidstaat gehad hebben, Brussel zou een Nederlandstalige stad zijn gebleven.
Een opstand van de Fransgezinden en Walen maakte in 1830 evenwel een einde aan het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.
Verder lezen

Famous Grauss uit Breda

Verzendkosten: in Nederland brievenbusbestelling tot 2 kilo - € 4,35 (Track and Trace), Pakket tot 10 kg. - € 6,95 (Track and Trace). Verzending via PostNL. Is er na 24 uur geen reactie op uw vraag/bestelling, controleer dan A.U.B. uw spam-box. Wegens de hoge porto- en bankkosten kunnen er helaas geen bestellingen uit de USA meer gedaan worden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Overmeire, Karim van. - Het Verloren Vaderland. Het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden 1815-1830.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Famous Grauss

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Famous Grauss
  • Na uw bestelling ontvangen u en Famous Grauss een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Famous Grauss vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Famous Grauss kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.