GROULT, BENOITE en FLORA - Dagboek voor vier Handen - uitgeverij Arena

Schrijver:
Titel: GROULT, BENOITE en FLORA - Dagboek voor vier Handen - uitgeverij Arena, gebonden hardcover met stofomslag, 454 blz.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden:
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 0,87 (binnen Nederland)
Meer info:
Een ontroerend oorlogsdagboek van twee zussen die ook elkaars beste vriendinnen zijn
Op 6 mei 1940 besluiten Benoîte en Flora Groult, twintig en vijftien jaar oud, een dagboek bij te houden. Hun dagelijkse belevenissen, hun romantische ontmoetingen en hun naïeve kijk op het leven vormen een schril contrast met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Dagboek voor vier handen is een intiem, openhartig verslag van twee zussen die ook elkaars beste vriendinnen zijn. Het verscheen voor het eerst in 1962 en is nog altijd Benoîtes persoonlijke favoriet.
rec.:
Bij de verovering van Frankrijk in mei 1940 door de Duitsers zijn Benoite en Flora Groult respectievelijk 19 en 14 jaar oud. Dan beginnen zij hun gezamenlijke dagboek. Om en om beschrijven zij hun ervaringen en emoties vanaf 6 mei 1940 tot en met 18 januari 1945. Dat er nadien geschaafd en gevijld is aan deze schrijfsels, is zeer waarschijnlijk. Zij publiceren hun dagboek in 1962 en oogsten goede kritieken. Tegen de achtergrond van de oorlog groeien zij op, studeren zij en dromen zij over vriendschap en liefde. Naarmate de tijd en dus het dagboek vordert wordt het leven grimmiger. Niet alleen de schaarste aan gebruiksgoederen en voedsel doet zich venijnig voelen, ook dood en rouw treft de familie. De euforie van de bevrijding vormt de afsluiting van het bij vlagen boeiende en ontroerende dagboek van deze twee voorlijke en intelligente zusters. De hechte familieband zou later nog ettelijke vervolgen van de gezamenlijke publikaties opleveren.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - GROULT, BENOITE en FLORA - Dagboek voor vier Handen - uitgeverij Arena, gebonden hardcover met stofomslag, 454 blz.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VOL-DE-VENT

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VOL-DE-VENT
  • Na uw bestelling ontvangen u en VOL-DE-VENT een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VOL-DE-VENT vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VOL-DE-VENT kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.