Derkse, Wil - Over vriendschap

Schrijver:
Titel: Over vriendschap
ISBN: 9789020986389
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: 2010 / gebonden / 160 pag. / 316 gram / gelezen en in goede staat.
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Er is in de afgelopen 25 eeuwen veel nagedacht over 'de vriendschap'. Opmerkelijk veel zelfs voor zo een stil gebeuren dat op het eerste gezicht zonder nut is. Vriendschap, wat het ook moge zijn, is niet direct nodig voor de instandhouding van de soort, is niet nodig voor het overwinnen van je tegenstanders, en is niet onmiddellijk op eigen voordeel gericht. En toch vinden we vriendschap essentieel.

Wil Derkse over de essentie van de vriendschap. Derkse beschrijft enkele beroemde vriendschappen en toont hoe de essentie van de vriendschap ligt in het 'bij elkaar willen zijn'. Er is in de afgelopen 25 eeuwen veel nagedacht over het verschijnsel vriendschap. Opmerkelijk veel, voor zo'n tamelijk stil gebeuren, dat weinig lawaai maakt en zo op het oog zonder 'nut' is. In zijn boek legt Wil Derkse uit waarom dit zo is. Hij denkt mee met de grote auteurs en filosofen, en toont ook hoe in de monastieke wereld vriendschap een belangrijke te cultiveren deugd is.

Recensie(s)
In dit boek werpt filosoof Wil Derkse (Radboud Universiteit Nijmegen) een wijsgerige blik op het fenomeen vriendschap. Derkse vertrekt vanuit zijn eigen vriendschappen, zowel met mensen die hij fysiek heeft gekend als met filosofen die al eeuwenlang dood zijn, maar met wie hij zich door intense lectuur bevriend voelt. Centraal staat een zevental denkers over vriendschap: C.S. Lewis, Montaigne, Aristoteles, Anselmus, Aelred van Rievaulx, Thomas More en Erasmus. Die keuze is voor een groot stuk zeer conventioneel: Montaigne is dankzij zijn beroemde essay over de vriendschap vrijwel onomzeilbaar op dit terrein, en ook Aristoteles en Erasmus behoren tot the 'usual suspects'. Anderzijds komt C.S. Lewis niet vaak aan bod in discussies over vriendschap (of in hedendaagse filosofie tout court). Aan de hand van deze denkers geeft Derkse een licht verteerbare inleiding tot de filosofie van de vriendschap, die geschikt is voor een ruim publiek. Een vrij evenwichtige, maar soms ook nogal schoolse mengeling van persoonlijke ervaringen en theoretische reflecties. Hardcover. Met eindnoten.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Derkse, Wil - Over vriendschap Derkse, Wil - Over vriendschap Derkse, Wil - Over vriendschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.