Lankester, Joke & Ko - De taal van de orakels

Schrijver:
Titel: De taal van de orakels
ISBN: 9789032507329
Taal: Nederlands
Uitgever: Kern, De
Bijzonderheden: 2000 / paperback / 335 pag. / 701 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Orakelen, of divineren, is zo oud als de mensheid. In de Oudheid had men een rotsvast vertrouwen in het orakel, of het nu ging om staatszaken, veldslagen of persoonlijke kwesties. Tot in de zeventiende eeuw werd in Europa algemeen in orakels geloofd. Daarna werd orakelen door het heersende rationalisme afgedaan als een dwaling en nog slechts geassocieerd met waarzeggen op de kermis. Gelukkig wordt het orakel in onze tijd weer steeds meer geaccepteerd als middel om mogelijkheden en beperkingen te bepalen, en om jezelf en je omgeving beter te leren kennen.

De taal van de orakels gaat diep in op de essentie van het orakelen.
Joke en Ko Lankester zetten, wetenschappelijk verantwoord en op een boeiende en gemakkelijk leesbare wijze, de geschiedenis uiteen van de verschillende orakelmethoden. De auteurs hebben dertig jaar ervaring in het werken met uiteenlopende divinatietechnieken. Aan de hand van praktische voorbeelden, wijzen ze de lezer de weg om zelf verschillende technieken uit te proberen, zoals het Keltisch bomenorakel, het orakel der runen en het geomantie-orakel.

Recensie(s)
Kritisch-historisch en verantwoord overzicht van de Westerse georiënteerde orakelmethoden, inclusief vele praktijkvoorbeelden. Na een preciese definitie van divinatie en juiste benaderwijze ervan (Jungs synchroniciteit-begrip), behandelen de auteurs zeven verschillende orakeltalen, een indeling die is gebaseerd op de aard van de orakelhandeling. Deze orakeltalen worden - voorafgegaan door een korte overzichtsgeschiedenis en een modern-ethische handleiding van het orakelen - vervolgens gedetailleerd en historisch verantwoord uitgewerkt in de rest van het boek. Enkele voorbeelden zijn (tussen haakjes enkele praktijkvoorbeelden): droomuitleg (droomorakel), voortekens (oliedivinatie), divineren met zinvolle bewegingen (pendelen) en lot trekken (geomantie-orakel, runen, Keltisch bomenorakel). De pluspunten zijn de doorwrochtheid, de makkelijke leesbare stijl en de praktijkvoorbeelden van het Westers orakelsysteem op het niveau van een handboek. Een opvallend minpunt is het (slecht verantwoorde) gemis aan niet-Westerse orakelsystemen als de I Tjing, of het Afrikaanse Yoruba.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lankester, Joke & Ko - De taal van de orakels Lankester, Joke & Ko - De taal van de orakels Lankester, Joke & Ko - De taal van de orakels

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.